BERGEN - Onder leiding van Pieter-Jan Olthof voert Koorvereniging Bergen samen met het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland de Elias van Felix Mendelssohn uit op vrijdag 25 november.

De bijna opera-achtige Elias is het laatste grote werk dat de jong gestorven Mendelssohn met ziel en zaligheid componeerde. De uitvoering vertelt het verhaal van de profeet Elias, die in de 9e eeuw voor Christus de goddeloosheid van de volgelingen van de natuurgod Baal bestrijdt. Na de première in 1847 spraken critici van het grootste oratorium van de 19e eeuw.

Het concert wordt uitgevoerd met medewerking van maar liefst acht gerenommeerde solisten: Heleen Koele, sopraan, Judith Pranger, sopraan, Lien Haegeman, alt, Lieke Geraats, mezzo-sopraan, Jeroen de Vaal, tenor, Gijsbert Westland, tenor, Martijn Sanders, bas en Harmen Severiens, bariton.

Het concert in de Petrus en Pauluskerk, Dorpsstraat 20 te Bergen, begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 30,00. Kaarten zijn beschikbaar bij Boekhandel Thomas en de Eerste Bergensche Boekhandel in Bergen. In Alkmaar zijn kaarten verkrijgbaar bij Muziekhandel Spanjaard. Kaarten online bestellen, ook voor de Livestream, kan via www.koorverenigingbergen.nl