Bergen aan Zee - In de centrale hal van Het Zeehuis, van de natuurvrienden vereniging NIVON, start op 28 juni een nieuwe kunstexpositie. Nora van Klingeren exposeert haar wandkleden en Lisa Bakker-Schmidt exposeert haar kleurrijke schilderijen. De expositie is vrij toegankelijk en te zien tot 30 augustus 2024.

Over Nora van Klingeren

Nora van Klingeren (Amsterdam) maakt textiel, veelal wandkleden en in combinatie met constructies in staal en andere materialen. Vilt vormt, met uitzondering van de zijden sjaals, altijd een onderdeel. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte zijde. Ze doet een deel van het proces met de hand en een deel met de viltmachine. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft structuur en diepte aan de kleden. “Mijn werk begint altijd met iets waardoor ik geïnspireerd raak. Dat kan van alles zijn, maar in het vrije werk is dit de laatste jaren vooral klimaatverandering en gebruik van de Aarde.Daar schrijf ik over en vertaal dit dan in wol en zijde. Ook op deze tentoonstelling zijn enkele “klimaatwerken” te zien. Mijn werk is meestal- afhankelijk van het onderwerp- zeer kleurrijk.” Meer informatie: www.noravanklingeren.nl

Over Lisa Bakker-Schmidt
Lisa Bakker-Schmidt (Callantsoog) maakt kleurrijke en dynamische schilderijen met oog voor de bijzondere details in de natuur.
Over haar kunst zegt ze: “De mooie kleuren om ons heen, de vrijheid van vogels en vlinders of de prachtige details in de natuur – dat fascineert me. Een wandeling door de duinen en het bos, een meditatieve yogasessie op het strand of verre reizen– deze inspiratie is vaak het startpunt voor mijn kunst. Mijn schilderijen hebben een vrolijke, opgewekte uitstraling om de schoonheid in de natuur te benadrukken, ik noem het ook wel ‘kunst waar je blij van wordt’.” Qua techniek werkt Lisa met verschillende materialen: acrylverf, inkt, stempels en collage. Terwijl ze schildert staan plezier en nieuwsgierigheid voorop. Zo ontstaan vele lagen verf over elkaar met verrassende elementen, wilde spetters en sterke contrasten. Meer informatie over workshops en werk in opdracht: www.atelierblauw.com

Over Het Zeehuis
Het Zeehuis is een natuurvriendenhuis van de stichting Nivon gelegen 500 meter van het strand in Bergen aan Zee. Vroeger diende dit monumentale pand als vakantiekolonie van het Burgerweeshuis van Amsterdam. Natuurliefhebbers kunnen er nu gebruik maken van de faciliteiten, geheel onderhouden door vrijwilligers. Het Zeehuis draagt lokale kunstenaars een warm hart toe en stelt haar expositieruimte in de centrale hal al jaren ter beschikking aan kunstenaars. https://zeehuis.nivon.nl/ (adres: Verspijckweg 5, 1865 BJ, Bergen aan Zee)