BERGEN - De Kunst10daagse is een evenement waarbij bijna 300 kunstenaars exposeren op ongeveer 160 verschillende locaties in het kunstenaarsdorp Bergen en Bergen aan Zee. Traditioneel vindt dit culturele festival plaats in de herfstvakantie, in 2019 van 18 t/m 27 oktober. Tijdens de Kunst10Daagse zijn er exposities te bekijken in de bibliotheek, kun je aan workshop van Inez Mühren meedoen en is er live muziek van de Happy Accidents.

Claartje Asser
Claartje Asser exposeert tijdens de Kunst10Daagse "magic plastics". Om nog iets 'kunstzinnigs' te maken van de verpakkingsdrift in de winkels. Een klein stilleven protest tegen al het plastic verpakkingsmateriaal van groenten en fruit in de supermarkten. Claartje maakt realistische, figuratieve en kleurrijke olieverf schilderijen zowel op doek als op paneel. Tevens maakt zij, in opdracht, portretten (van mens en/of dier) en muurschilderingen op binnen- en buitenmuren voor bedrijven en particulieren. Kijk voor meer informatie op www.claartjeasser.nl.

Jasca Boeters

De sieraden van Jasca zijn verfijnd, klassiek en tijdloos. Zij maakt veel gebruik van bloemen in goud en zilver gecombineerd met één of meerdere sprankelende edelstenen. Bijvoorbeeld diamant, toermalijn en saffier. Bij Jasca Jewels worden ook oude sieraden omgesmolten en vermaakt tot nieuwe juwelen. Meer informatie over Jasca vind je op www.jascajewels.com.

Inez Mühren
Inez Mühren toont haar werk geïnspireerd door de zee. Vooral acrylverf op doek, paneel en oud hout, realistisch en abstract. "In mijn atelier - couleurlokaal - breng ik de meeste tijd van de dag door. Ook ben ik gek op de zee, waar ik regelmatig te vinden ben. Ik ben dol op museumbezoeken, filosoferen over kunstenaars en kunst. Deze ingrediënten geven mij rust en inspiratie, dat vind je in mijn werk terug". Meer informatie over Inez kun je vinden op www.couleurlokaal.nl.

Workshop Meer-minnen en –mannen
Op vrijdag 25 oktober om 14.00 uur verzorgt Inez Mühren ook de workshop Meer-minnen en -mannen. De zeemeermin staat symbool voor een ongebonden vrije ziel, verleiding, schoonheid, passie, emotie, mysterie, liefde en verlangen. Met al deze ingrediënten gaan je aan het werk op papier. Met waterverf, inkt en pastelkrijt. Kom en doe mee! Je kunt je aanmelden voor deze workshop op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek. Deelname is € 5,-.

Live muziek van de Happy Accidents
Met een grommende gitaar, frivool scheurende mondharmonica , doorleefde stem en stuwende drums, verrassen de Happy Accidents je op zondag 20 en 27 oktober met hun Raw-Rhythm & Boogie-Blues. Vanaf 14.00 uur brengen zij swingende songs die zowel stevig, rauw als breekbaar zijn en diverse wendingen hebben. Eus v.d. Nieuwendijk (gitaar/zang), Jef Oudejans (mondharp) en Mike de Ruiter(drums) zijn 3 muzikanten die er van genieten om een plezierig rauw randje te brengen aan live muziek. Ontdek meer over de Happy Accidents op https://www.facebook.com/happyaccidentsalkmaar/

KinderKunstProject
Tijdens de Kunst10daagse in de herfstvakantie organiseert "de Nieuwe Bergense School" afsluitend een kinderkunstveiling. Diverse werken zijn in de bibliotheek in Bergen te zien. Om de basisschoolleerlingen daarbij te betrekken, organiseert de K10D ook dit jaar weer een kinderkunstproject. Uitgangspunt is dat de kinderen op een speelse en spannende manier in aanraking komen met moderne kunst en de gang van zaken tijdens een kunstveiling. Tegelijkertijd steunen wij met dit project het goede doel, de opbrengst van de veiling is bestemd voor de Stichting van de Ruïnekerk. Dit jaar zijn 8 Bergense scholen benaderd om aan het project deel te nemen.

Wanneer
De exposities zijn van vrijdag gedurende de Kunst10Daagse gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek in Bergen, Dreef 1. En op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het optreden van de Happy accidents kun je mee beleven op zondag 20 en 27 oktober om 14.00 uur. De workshop Meer-minnen en –mannen wordt gegeven op vrijdag 25 oktober van 14.00 tot 16.00 uur.