BERGEN - De Kunst10daagse (van 21 t/m 30 oktober) is een evenement waarbij bijna 300 kunstenaars exposeren op ongeveer 160 verschillende locaties in het kunstenaarsdorp Bergen en Bergen aan Zee. Traditioneel vindt dit culturele festival plaats in de maand oktober. Tijdens de Kunst10Daagse zijn er vier verschillende exposities te bekijken in de bibliotheek, kun je mee schilderen aan een groot schilderij, meedoen aan een kunst knutselactiviteit en is er live muziek van chansonnier Christophe Chaplet en kun je een kunstwerkje uit de Pakje Kunst® automaat halen.

Exposities
Tijdens de Kunst10Daagse van 21 t/m 30 oktober zijn er tijdens de openingsuren vier exposities te bekijken in de bibliotheek. Exposant Anna Groot noemt haar werk abstract. Zij haalt haar inspiratie uit natuurbeleving. Een bijzondere zonsondergang, een herfstig bos of een zee van bloemen trekt haar aandacht tijdens een wandeling. Herma Starreveld exposeert Papieren Beesten. Originele vogel-collages uit een nieuw door haar geïllustreerd boek, samen met vogel objecten gemaakt van voorwerpen en papier-maché. Herma is een mixed-media kunstenaar, illustrator en geeft met veel enthousiasme workshops. Creativiteit is de motor van haar bestaan. Ook exposant Jacobijn Jonker vindt inspiratie in het kleine in de natuur. Structuren, vormen, ritme en kleur neemt zij mee in het verbeelden van de sfeer in haar werk. En verder zijn de mooiste tekeningen van de Peace Poster wedstrijd te bekijken.

Schilderen op een groot doek
Schilderen op groot doek voor jong en oud! Met exposant Anna Groot. Bezoekers van alle leeftijden kunnen schilderen op 1 groot doek. Thema is: “Wat mag niet uit de natuur verdwijnen?” Schilder jouw lievelingsdier, -bloem of -boom. Tijdens openingsuren.

Pakje Kunst® uit een automaat
Voor slechts € 4,- kunst uit een automaat? In de bibliotheek in Bergen trek je tijdens de unst10daagse een Pakje Kunst® uit een oude sigarettenautomaat met daarin een uniek kunstwerk van een deelnemend kunstenaar.

Kunst knutselen
Kunst knutselen voor kinderen met (groot)ouders. Deze gratis workshop wordt verzorgt door exposant Herma Starreveld, op woensdag 26 oktober van 14.00 tot 15.00 uur. Deze knutselmiddag is mogelijk gemaakt door Lions BES.

Muzikaal optreden
In het programma: “Chansons de Paris” neemt Christophe Chaplet je mee op een reis naar Parijs. De intieme sfeer die troubadour Chaplet weet te creëren gaat niet alleen om het werk van grootheden als Brel, Brassens, Gainsbourg en Ferré te vertolken, hij is bovenal met hart en ziel een troubadour en verhalenverteller. Op zaterdag 29 oktober om 14.30 uur. Dit optreden is gratis te bezoeken en wordt mogelijk gemaakt door Alliance Française Alkmaar.