BERGEN - Landal GreenParks krijgt er een tweede vakantiepark bij in de Noord-Hollandse duinstreek. Landal Résidence Berger Duinen wordt een kleinschalig park met 15 luxe recreatiewoningen op ruime kavels, gelegen op 200 meter van het dorpscentrum van Schoorl, tegen de duinen en naast het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Het park is een spin-off van het enorme succes van het nabijgelegen en eerder aangekondigde Landal Berger Duinen, een vakantiepark tussen de badplaats Schoorl en kunstenaarsdorp Bergen, waarvan alle woningen in korte tijd verkocht werden aan particuliere beleggers. Landal GreenParks gaat bij oplevering de verhuur van beide vakantieparken verzorgen.

Landal Résidence Berger Duinen is de nieuwste bestemming die de vakantieaanbieder dit jaar bekend maakt en vormt een aanvulling op het vorig jaar al aangekondigde Landal Berger Duinen, dat ca. 2 km zuidelijker ligt.

“Er is veel belangstelling voor het beleggen in en de verhuurmogelijkheden van een vakantiepark. Veel mensen hebben dit jaar door de omstandigheden in Nederland vakantie gevierd en zijn aangenaam verrast door de vele mogelijkheden in eigen land. Velen zijn nu op zoek naar een eigen plekje met comfort, ruimte en rust, midden in de natuur. Onze strategie richt zich ook op kleinschalige, hoogwaardige vakantieparken op een fantastische locatie. Noord-Holland is zo’n plek. Het Schoorlse duingebied is één van de meest geliefde gebieden aan de Noordzeekust en we kunnen niet wachten om ook onze gasten deze aantrekkelijke bestemming welkom te heten,” aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks.

Landal Résidence Berger Duinen
Landal Résidence Berger Duinen wordt een uniek, kleinschalig en luxe vakantiepark met volop mogelijkheden voor zowel actieve als ontspannende vakanties. De 15 luxe recreatiewoningen passen qua architectuur uitstekend in de prachtige omgeving van Schoorl. De woningtypen zijn beschikbaar in 6- en 8-persoons uitvoeringen en zijn voorzien van een pannen- of rieten dak. Er komen Comfort, Luxe en Extra Luxe uitvoeringen. De verkoop aan particuliere investeerders is in handen van Kolax Second Homes, dat ook Landal Berger Duinen in haar portefeuille heeft. Beide parken, die op ca. 2 km afstand van elkaar liggen, worden ontwikkeld door Kopare Leisure Development.

Unieke locatie
Schoorl is omgeven door duingebied, bossen en aangrenzende polders, die volop mogelijkheden bieden om te wandelen en te fietsen. Het bruisende dorpshart van Schoorl staat bekend om z’n vele boetiekjes, cafés en restaurants waar je gezellig kunt shoppen of een terrasje kunt pakken. Midden in het dorp ligt het 54 meter hoge Klimduin en Nationaal Park “De Schoorlse Duinen”, heeft de hoogste en breedste duinen van Nederland en biedt ruim zestig kilometer aan wandelpaden.

Landal Berger Duinen
Het vorig jaar al aangekondigde Landal Berger Duinen – gelegen tussen de dorpen Schoorl en Bergen – wordt een uniek vakantiepark met volop mogelijkheden voor zowel actieve als ontspannende vakanties. De in totaal 72 luxe recreatiewoningen passen qua architectuur, uitstekend in deze mooie omgeving. De verschillende woningtypen variëren in grootte (4-, 6- en 8-persoons). Naast de comfort-woningen hebben een aantal typen een luxe of zelfs een extra luxe wellnessuitvoering, met onder andere een loungebath (incl. buitenhaard) en een rieten dak.Er komt een receptiegebouw met een kleine minimarkt en fietsverhuur. Voor verdere faciliteiten kunnen gasten een beroep doen op de uitgebreide voorzieningen in de nabijgelegen dorpen Schoorl en Bergen.De bouw verloopt voorspoedig en ontwikkelaar Kopare Leisure Development verwacht het park voor de zomer 2021 te kunnen overdragen aan Landal GreenParks voor de verhuur.

Expansie
Sinds begin dit jaar kondigde Landal GreenParks al 13 nieuwe bestemmingen aan: Landal Middelfart en Landal Fyrklit (Denemarken), Landal Puur Exloo en Landal Drentse Lagune (Drenthe), Landal Elfstedenhart (Friesland), Landal De Wielsche Dreef (Betuwe), Landal Kaap West (Terschelling), Landal Arber en Ferienpark Marissa (Duitsland), Landal Woodland Lakes en Landal Barton Pines (Groot-Brittannië), Vakantiepark Forest Viillage (Noord-Brabant) en Landal Résidence Berger Duinen (Noord-Holland). Landal Volendam en Landal Marker Wadden waren al eerder aangekondigd, en openden dit voorjaar. Binnenkort verwacht Landal nog meer uitbreidingen bekend te kunnen maken.