BERGEN - In de Maand van de Ontmoeting staan verbinding en ontmoeting centraal. Samen met Stichting Welzijn Bergen zijn er in deze maand van 16 september t/m 14 oktober activiteiten georganiseerd in de bibliotheek in Bergen (Dreef 1) om ontmoeting en verbinding te stimuleren. Kijk voor het hele programma op bknw.nl/agenda of haal de flyer op in de bibliotheek in Bergen. Alle activiteiten zijn gratis. Aanmelden kan, indien nodig, via de website of bij de balie en is handig als je zeker wilt zijn van deelname. Hieronder een greep uit de activiteiten.

Feestelijke opening met burgemeester Lars Voskuil

Iedereen is welkom om op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur 16 september samen met burgemeester Lars Voskuil, welzijnsmedewerkers en bibliotheekmedewerkers de Maand van de Ontmoeting feestelijk te openen. Zanger / gitarist Ron Benning verzorgt deze middag de muzikale omlijsting.

Taalbingo

Ook zo dol op spelletjes en gezelligheid? Onder het genot van een kopje koffie/thee spelen we samen taalbingo. Een leuke manier om eens anders bezig te zijn met onze taal. Natuurlijk met leuke prijsjes! Op woensdag 20 september van 10.00 tot 11.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Voorlezen met Rosalie

Rosalie leest een prachtig verhaal voor over vriendschap. Kom je ook kijken en luisteren, samen met je ouders of opa en oma? Op woensdag 20 september van 11.00 tot 12.00 uur, aanmelden is niet nodig.

Studiekring


Een studiekring is een combinatie van ontmoeten, ervaringen delen en nieuws ontdekken. Wil je een keer met mensen uit je omgeving van gedachten wisselen over onderwerpen op het gebied van bijvoorbeeld filosofie, geschiedenis, tuinieren, reizen, gezondheid of sport? Wees welkom bij de Studiekring op dinsdag 26 september van 19.00 tot 21.00 uur. Graag van tevoren aanmelden.

Bakje voorleeskoffie'

Zin in een bakje koffie en een goed verhaal? Kom dan naar een Bakje VoorleesKoffie! De Korte Verhalen Club zal voorlezen uit eigen werk en de bibliotheek serveert koffie met iets lekkers. Tussen de verhalen door is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Op vrijdag 6 oktober van 10.30 tot 12.00 uur. Graag van tevoren aanmelden.

Spelletjesmiddag


Heb je zin in een potje Rummikub of doe je liever een bordspel? Deze spelletjesmiddag is iedereen welkom, van jong tot oud! Er zijn verschillende spellen en puzzels aanwezig. Een eigen spel meenemen mag ook. Naast speelplezier is dit een leuke manier om anderen te ontmoeten. Zin in een spel of puzzel, kom langs op zaterdag 14 oktober van 12.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Graag tot ziens in de bibliotheek tijdens De Maand van de Ontmoeting!