AMSTERDAM/BERGEN - Vaak wordt gezegd dat vrouwen meer ‘kletsen’ dan mannen. Maar is dat wel zo? Vlak de man op de racefiets niet uit!

Sportief op de fiets, ‘dat zal wel inspanning vergen’…. Blijkbaar minder dan we denken, want wat hoor je een ‘onzin’ als je er oplet als een groepjes mannelijke fietsers voorbijfietst! Het liefst met 3 tegelijkertijd naast elkaar. Op deze mooie dagen en nu in coronatijd is ons opgevallen dat mannen ontzettend ‘kletsen’ als ze op de fiets in groepjes voorbij komen."

Veel mannen hebben het vast niet door of zullen het zelfs niet geloven, maar wat wordt er afgekletst in het weekend bij al die groepjes fietsende mannen! De enkeling hoor je niet; die kijkt vaak verbeten en strak voor zich uit onder het fietsen. Maar die groepjes fietsende mannen: wat die elkaar allemaal te vertellen hebben…!

Grapjes, woordspelingen, wat ze gedaan hebben, wat ze van iets vinden, wat ze gaan doen… “een groepje vrouwen is er niets bij”. Dus als de heren na een fietstocht thuiskomen en melden moe te zijn is nu de vraag: Komt het door de inspanning van het fietsen of zijn ze moe …..van al dat geklets?!