SCHOORL - Vanuit het Spoorwegmuseum in Utrecht zendt Omroep Max aanstaande zaterdag de laatste aflevering van dit seizoen van het populaire TV-programma Sterren op het Doek uit. Özcan Akyol ontvangt dit keer presentator Philip Freriks en terwijl hij met hem in gesprek op zoek gaat naar diens diepere gevoelens zijn 3 kunstenaars aan het werk om Freriks te portretteren."

Onder de drie kunstenaars is dit keer Nanette Heijnen uit Schoorl. Nanette schildert voornamelijk in olieverf en pastel, zowel vrij werk als en in opdracht. Maar steeds in haar geheel eigen moderne stijl. De onderwerpen zijn divers, maar portretten maken een groot deel van haar oeuvre uit. Een overzicht van haar werk is te zien op haar website nanetteheijnen.nl.

‘’2021 is voor mij nu als een jaar om nooit meer te vergeten, zegt Nanette. Eerst was daar in januari het Nieuwjaarsschilderij dat ik in opdracht van de Gemeente Bergen mocht maken, en nu sta ik op het “Droom” podium van Sterren op het Doek. Het was een prachtige ervaring en een enorme eer om mee te mogen doen”.

Tijdens de poseersessie legt zij de lat hoog met een doek van 150 x 100 cm. Of dit ook het uiteindelijke formaat van haar portret wordt, en welk van de drie doeken Philip Freriks mee naar huis neemt komt u te weten als u zaterdag 1 mei om 20:35 op NPO 2 inschakelt.