BERGEN/SCHOORL - Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheken in Bergen en Schoorl. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens de Nationale Voorleesdagen stimuleren bibliotheken het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers. In Bergen komt burgemeester Lars Voskuil voorlezen en is er een feestelijke workshop van Fleur.

Voorleesfeestje en dansen met Fleur

Woensdag 25 januari komt burgemeester Lars Voskuil om 10.00 uur voorlezen in Bergen uit het prentenboek van het jaar, Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld. En ’s middags om 15.00 uur verzorgt Fleur een workshop met verschillende theater- en dansactiviteiten. Het thema is feest, net als in het prentenboek van Maximiliaan. Kinderen gaan op avontuur met verschillende muziek en ontdekken welke dieren er allemaal op het feestje terwijl ze al dansend een taartje voor ze bakken. Voor de workshop graag aanmelden op bknw.nl/agenda.

Speurtocht
Wat is de bibliotheek vies!! Overal hangen chocoladevlekken van het vieze feestje van Maximiliaan Modderman in de bieb. Kinderen speuren door de vlekken heen om te zien wie er achter zit en proberen ze allemaal te vinden. Van 25 januari t/m 4 februari tijdens openingstijden in beide vestigingen.

Knutselen
Maximiliaan Modderman viert een feestje en daar horen slingers bij! Help mee de bibliotheek te versieren. Alles staat klaar in de bibliotheek! Van 25 januari t/m 4 februari tijdens openingstijden in de vestigingen.

Actie voor nieuwe jeugdleden van 0 - 6 jaar
Kinderen tot 18 jaar worden GRATIS LID van de bibliotheek. Schrijf jouw kind van 0 - 6 jaar in tijdens de Nationale Voorleesdagen en ontvang het poppetje van “Maximiliaan Modderman geeft een feestje” (zolang de voorraad strekt).

Zelf nog geen lid?
Ben je zelf nog geen lid en wil je zo nu en dan ook eens een leuk of juist leerzaam boek meenemen? Je bent al lid voor maar € 5,- per maand! Hiermee heb je ook toegang tot e-books en luisterboeken.

Flyer

In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht. Voorlezen elke dag een feest!