BERGEN - Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheek in Bergen. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens de Nationale Voorleesdagen stimuleren bibliotheken het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers. Tijdens de feestelijke dagen wordt er voorgelezen uit het prentenboek van het jaar: Help! Een verrassing! van Miriam Bos.


In de bibliotheek in Bergen komen op woensdag 24 januari om 10.00 uur, loco-burgemeester Yvonne Roos en (k inder)burgemeester Tygo Fontijn voorlezen.

Peuterdansworkshop door Margeet Rodenburg

Margreet Rodenburg geeft een dansworkshop n.a.v. het bekroonde prentenboek, op woensdag 24 januari van 10.30 – 11.00 uur in de bibliotheek in Bergen. (Leeftijd 2 – 4 jaar).

Luisteren, kijken, zingen en dansen met Danielle de Ruiter

Al zingend en dansend duiken de kinderen samen met Danielle de Ruiter in de wereld van de dieren van het bekroonde prentenboek. Zaterdag 3 februari van 14.00 – 14.45 uur in de bibliotheek in Bergen. (Leeftijd 2 – 6 jaar).

Eikeltjes speurtocht

In alle bibliotheken kunnen kinderen een leuke speurtocht doen, vogels inkleuren en beplakken.

Overzicht van alle activiteiten

Kijk op bknw.nl/doen voor het overzicht van alle activiteiten en de mogelijkheden om je aan te melden met je kind.

In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht.

Voorlezen elke dag een feest!

Actie voor nieuwe jeugdleden van 0 - 6 jaar

Tot en met 21 jaar is het lidmaatschap gratis. Schrijf jouw kind van 0 - 6 jaar in tijdens de Nationale Voorleesdagen en ontvang het voorleespoppetje August cadeau (zolang de voorraad strekt).

Zelf nog geen lid?

Ben je zelf nog geen lid en wil je zo nu en dan ook eens een leuk of juist leerzaam boek meenemen? Je bent al lid voor maar € 5,- per maand! Hiermee heb je ook toegang tot
e-books en luisterboeken.