SCHOORL - Samen de handen uit de mouwen steken in de natuur, dat kan bij Staatsbosbeheer op zaterdag 4 november tijdens jaarlijkse Natuurwerkdag. Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. In de Schoorlse Duinen kunnen deelnemers meehelpen om de heide open te houden. De werkzaamheden vinden plaats onder begeleiding van de boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer.


De heide opschonen in Schoorlse Duinen

Op de heide in de Schoorlse duinen gaan deelnemers aan de slag voor insecten, zandhagedissen en vogels op de hei. Jonge boompjes en struiken, zoals de Amerikaanse vogelkers worden verwijderd om de hei te behouden; anders groeit ze dicht. Door het heidegebied open te houden, worden veel soorten geholpen die in het open heidegebied hun thuis hebben. De bloeiende heide in augustus geeft bovendien voedsel aan de bijen.

Aanmelden voor de natuurwerkdag

Het werk is geschikt voor iedereen die lichamelijk in goede conditie is. Ook kinderen vanaf circa 8 jaar zijn (onder begeleiding van een volwassene) welkom om mee te helpen. Aanmelden kan via de website www.natuurwerkdag.nl, deelname is gratis.