BERGEN - In de lezing Noord-Korea, De Verbeelde Werkelijkheid neemt Marc Roth je mee naar het 'meest gesloten' land ter wereld. Met zijn reisorganisatie Roth Spark Travel organiseert hij reizen naar Noord-Korea, een land waarvan je een groot gedeelte nog altijd niet bekijken mag. Je kunt de lezing meemaken op donderdag 25 november in de bibliotheek in Bergen van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang is € 5,00.

De plekken, plaatsen en dingen die je te zien krijgt maken het land trots, maar dat wil niet zeggen dat je in een oneindig durend toneelstuk terechtkomt. Je mag weliswaar niet alleen de straat op en wordt altijd begeleid door twee gidsen en een chauffeur, maar zeker als je alleen of met een kleine groep bent zijn er soms echt wel mogelijkheden om 'buiten de gebaande paden' te gaan. Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en opvallend uithangbord van het land, transformeert zich de laatste jaren tot een 'socialistische sprookjesstad' in een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen.

Wat is waar?
Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt dus voortdurend de vraag op: Wat is waar en wat is de werkelijkheid? En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze 'Westerse bril'? In deze lezing geeft Marc een inkijkje in 'werelds 'meest gesloten' samenleving en ontdek je dat Noord-Korea meer is dan alleen maar 'verbeelde werkelijkheid'. De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk de eigen ervaringen van Marc als bezoeker van Noord-Korea.

Aanmelden
Nieuwsgierig naar dit bijzondere land? Je bent van harte welkom op donderdag 25 november van 20.00 tot 22.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Bergen, Dreef 1. De toegang is € 5,-. Aanmelden kan via de website www.bknw.nl/agenda of bij de klantenservice in één van onze vestigingen of op telefoonnummer 072 – 515 66 44. Deze lezing is georganiseerd door Bibliotheek Kennemerwaard in het kader van de leescampagne Nederland Leest met het thema: Over de grens.