EGMOND - Met ingang van de huidige lockdown is het samenkomen nog verder beperkt. Maar buiten bewegen mag wel, het is zelfs belangrijk om in beweging te blijven. Leefstijlcoach Nicole blijft dan ook wandelen met de oudere inwoners van Egmond, al wandelt ze nu even niet met hen samen maar enkele minuten voor hen uit. De 80+’ers wandelen alleen of in tweetallen en doen onderweg oefeningen en opdrachten. Ook verzamelen ze letters en krijgen ze denkopdrachten, om zo ook het brein actief te houden. De maatschappelijk buurtsportcoach van Sport-Z is verheugd dat de activiteit op deze manier tóch door kan gaan.

Op vrijdag kunnen de senioren onder begeleiding van Nicole Weijling-Dissel wandelen in Egmond a/d Hoef. Onderweg doen de deelnemers oefeningen wat zorgt voor een sterker lichaam, meer balans en een stabiel looppatroon. De resultaten van regelmatig wandelen en oefenen zijn al duidelijk waarneembaar bij de deelnemers van het eerste uur. “Er zijn 80+’ers die nu een hele ronde kunnen lopen zonder pauze, die al een langere route kunnen lopen, of die bijvoorbeeld 30 seconden op 1 been kunnen staan. Iets wat een paar maanden geleden nog niet denkbaar was. Ook is inmiddels handhalter training voor de mensen gewoon geworden waardoor ook hun armspieren langzaam gaan groeien. Hierdoor kunnen ze als ze eventueel vallen, zich met hun handen beter opvangen. Breuken worden zo hopelijk voorkomen. Als dit zich doorzet zal de stabiliteit van deze mensen echt aanzienlijk blijven verbeteren. Daarom is een periode stoppen, een corona pauze, voor deze mensen niet wenselijk, ” aldus Nicole.

De maatschappelijk buurtsportcoach van Sport-Z benadrukt dat het belangrijk is om ook in deze tijd in beweging te blijven. Zéker voor de oudere doelgroep. Zij blijft de beweeggroep in Egmond a/d Hoef daarom voorlopig ondersteunen. Op vrijdag wordt op diverse tijdstippen gelopen in (zeer) kleine groepjes, in rondes van 800 meter of 3 kilomter. Specifieke tijdstippen en opdrachtinstructies zijn vooraf op te vragen, bij de wandelingen is Nicole momenteel meer op de achtergrond aanwezig. Deelname is voor 80+’ers momenteel gratis, ook 70+’ers zijn welkom in de wandelgroepen, zij betalen een kleine eigen bijdrage. Aanmelden kan via mail: nicole_dissel@hotmail.com of tel. 06-10967698.