BERGEN - In de serie De Ochtenden kunt u op donderdag 31 oktober in de bibliotheek in Bergen komen kijken en luisteren naar een lezing van Mia Wijten. Zij liep in 2016 van Castricum naar Santiago de Compostella. Mia vertelt over haar tocht aan de hand van een presentatie met dia's. Zij deelt in het kort haar voorbereidingen en ervaringen, om geïnteresseerden zo een goed beeld te geven van de avonturen waar je mee te maken kan krijgen onderweg naar Santiago.

Mijn Camino
Het was 2016 dat Mia de tijd nam om de pelgrimsroute naar Santiago te lopen. Zij wandelde in etappes, vanaf de kust van Castricum, via Den Bosch, Reims, Vezelay, Perpignan over de Pyreneeën, door noord Spanje naar Santiago en verder naar Finesterre aan de Atlantische kust, waar zij de as van haar overleden ouders en eerste man uit wilde strooien. In 130 wandeldagen liep Mia 3000 km. Zij liep alleen, door prachtige natuur, over lange rechte asfaltwegen, klom en daalde over heuvels en serieuze bergen, in de kou of de hitte, zag voorjaarsbloemen en ijsbloemen en genoot van de rust en ruimte. Mia sliep op allerlei locaties en trof overal heel verschillende mensen en omstandigheden aan. Ze ontmoette veel soorten pelgrims onderweg, soms kookte men gezamenlijk, liep zij enkele dagen met iemand op en hoorde hun wijsheden, problemen en ideeën over de wereld aan. Tijdens de tocht nam Mia foto's en van iedere dag maakte ze een verslag in de vorm van een klein gedicht.

De Ochtenden
Bibliotheek Kennemerwaard organiseert regelmatig een programma voor senioren met als titel: De Ochtenden. Deze ochtenden van 10.00 tot 12.00 uur staan in het teken van cultuur en informatie, maar ook gezellig samenzijn en nieuwe mensen ontmoeten.

Aanmelden
U bent van harte welkom op donderdag 31 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Bergen, Dreef 1. De toegang is € 5,- inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de Klantenservice in één van onze vestigingen (u betaalt met pin).