SCHOORL - Hoe breng je diverse doelgroepen 'in beweging', in de huidige tijd waar het nauwelijks mogelijk is de deur uit te gaan? De Egmondse jongeren Jessie Tik en Stan Nijhuis brachten twee groepen, zonder fysiek bij elkaar te zijn, met elkaar in contact. Dit leidde bij de ouderen van woonzorgcentrum Hoog Duinen tot een emotionele beweging. Zij voelden zich zeer vereerd toen zij van de maatschappelijk sportregisseur van Sport-Z speciaal ontworpen en geschreven kerstkaartjes ontvingen. Deze werden hun aangeboden door hun eigen 'buren', de jeugdleden van toneelcub ENZO die wekelijks in Dorpscentrum de Blinkerd bijeenkomen.


"Soms kom je in je netwerk doelgroepen tegen die in zekere zin wat voor elkaar kunnen betekenen, maar heb je net een katalysator of tussenpersoon nodig om dit ook echt van de grond te krijgen," begint Lavinia Bijl, maatschappelijk sportregisseur in de gemeente Bergen, haar verhaal. "Gelukkig kan ik binnen het netwerk van Sport-Z ook jongeren vragen om als tussenpersoon op te treden. Jessie en Stan hebben eerder een GameNight voor jongeren met en zonder beperking georganiseerd in Egmond, en ze willen dit in 2022 weer gaan doen. Maar omdat nu nog niet veel mogelijk is op dat gebied waren ze bereid zich in te zetten in Schoorl."

De jeugdleden van toneelclub ENZO gingen met Jessie en Stan aan de slag om tot mooie kerstcreaties te komen met een lieve boodschap. Lavinia nam het resultaat vervolgens mee naar woonzorgcentrum Hoog Duinen om aan de ouderen te overhandigen. "Toen de kerstkaarten werden uitgedeeld werd dit zichtbaar met enthousiasme ontvangen. Dit is een mooi initiatief en het blijkt ook dit keer weer hoe dankbaar de bewoners hier op reageren," aldus Bianca Stam, Begeleider Welzijn van Hoog Duinen.