BERGEN - Heb je zaaigoed, plantjes of stekjes die je zelf niet gebruikt? Breng ze dan in de week voor 13 april bij Welzijn Bergen (Binnenhof 9). Vind je het leuk andere tuinliefhebbers te ontmoeten die ook met tuinieren en duurzaamheid bezig zijn? De bibliotheek in Bergen en de Stichting Welzijn organiseren op zaterdag 13 april van 11.00 tot 14.00 uur een plantjes-ruil-dag. Deze dag krijgen ook jouw plantjes vast een nieuwe eigenaar.

Geef plantjes die je zelf niet wilt een nieuw leven. Er worden jonge of te groot geworden planten, uitlopers of overtollig zaaigoed geruild. Kom kijken of er ook iets van jouw gading bij zit. De toegang is gratis. De Plantjes-ruil vindt plaats in de tuin achter Binnenhof 9 (Welzijn Bergen) in Bergen.

De Groene Cirkel!

De Groene Cirkel is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard en Welzijn Bergen. Samen organiseren zij activiteiten rondom duurzaamheid. Met deze activiteiten worden mensen geprikkeld, geïnspireerd en geënthousiasmeerd om samen een duurzame levensstijl na te streven. Het thema van dit jaar is: ‘hergebruik’. Hergebruik van afval, kleding, planten en plastic.

Duurzaamheid, who cares? De Groene Cirkel!