BERGEN - Onder de vele artiesten die hun optredens gedurende deze maanden moeten missen, maar dat opvullen met vele buitenoptredens voor verzorgingshuizen, ouderen, werkenden in de zorg etc. behoren ook Jeffrey Schenk en Suzan de Reus. Het Noord-Hollandse duo deed in de afgelopen weken al heel wat optredens met vooral plezier als drijfveer.


'Met name het plezier wat de mensen ontvangen is het belangrijkste', aldus zanger Jeffrey Schenk. Als wij een halfuurtje optreden en je ziet een glimlach of dat de mensen meeklappen en bewegen op onze muziek dan is dat toch geweldig. Daar beleven wij zelf ook plezier uit dus mooier kan niet.' Ook zangeres Suzan de Reus geniet van deze momenten. 'Zo veel ouderen zitten alleen maar binnen en hebben weinig contact met anderen. Het is fijn dat wij voor een lichtpuntje en wat gezelligheid kunnen zorgen en dat maakt ons dankbaar.'

Ook de laatste dagen is het duo weer veelvuldig op pad. Donderdag deden ze een optreden in Volendam, deze zaterdag streken ze neer in bergen om een dag later weer naar Amsterdam te gaan. In Bergen zal men optreden bij het Saenehof een mooi hofje met diverse aanleunwoningen voor ouderen. Mevrouw Thomas wiens moeder in een van de woningen woont nam het initiatief daags voor moederdag om niet alleen haar eigen moeder, maar tevens de gehele buurt een hart onder de riem te steken. "Deze mensen verdienen het om even een verzetje te hebben dus zodoende ben ik bij Suzan terecht gekomen. Voor de bewoners is dit geweldig om mee te maken zeker met dit mooie weer.'

Onder dat stralende zonnetje komen de bewoners dan ook graag even naar buiten om van het optreden van het duo te genieten. Een duo wat in 2019 spontaan is ontstaan. De ervaren Jeffrey Schenk, afkomstig uit Wormer, draait al jaren mee in het wereldje en begon ooit door avond aan avond liedjes te zingen in het befaamde café van Bolle Jan (de vader van René Froger) zijn liedjes te zingen. In 2013 wist Schenk de finale te behalen van het tv-programma Bloed, Zweet en Tranen. Suzan de Reus uit Zuidschermer komt uit een hele andere hoek want de laatste jaren timmerde zij vooral aan de weg met rockband Cold Turkey. Hoewel men met de band alweer bezig is om nummers voor een tweede album te schrijven ziet De Reus de samenwerking met Schenk als een welkome afwisseling.

Feest der herkenning
In 2019 kwam het duo met elkaar in contact en werd besloten een single op te nemen. Het aanstekelijke "Wakker Worden Met Jou" ligt bijzonder goed in het gehoor en werd in het Nederlandstalige circuit een bescheiden hit. Reden voor het duo om binnenkort weer de studio in te duiken. Ook in Bergen trapte men af met "Wakker Worden Met Jou" wat men vervolgde naar een feest der herkenning voor de oudere bewoners door liedjes als "Ome Jan", "De Eerste Keer", "Morgen Wordt Alles Anders" en een Amsterdamse medley met veel plezier en gevoel voor gezelligheid te vertolken wat direct overslaat op het publiek.

Op gepaste afstand van elkaar wordt het dan ook een geslaagde middag voor zowel bewoners als artiesten. 'Nu we geen optredens in café's en zalen kunnen doen hebben we geen moment getwijfeld om dit voor anderen te doen. Wij voelen ons zelf dankbaar dat we dit mogen doen en de reacties na afloop zijn hartverwarmend. Het was heerlijk weer en gezellige mensen dus dit was echt weer een middagje om van te genieten', aldus het duo.