BERGEN - Tijdens de Nationale Museumweek is de Berger Scholengemeenschap een pop-up museum! De (BSG), Studio C, het creatief atelier van Museum Kranenburgh en de Nederlandse Museumvereniging werken samen in de tentoonstelling ‘In mijn hoofd. Dwalen in gedachte(n)…’. De speciale opening is op vrijdag 5 april om 15.30 uur in de Berger Scholengemeenschap. De tentoonstelling is gedurende de Nationale Museumweek op schooldagen te bezoeken.

Voorafgaand aan de Nationale Museumweek zijn BSG-leerlingen op bezoek geweest bij Museum Kranenburgh, waar ze kennis maakten met de museumcollectie en luisterden naar een inspirerende lezing van gastcurator Marie Stel. Na een hele dag te zijn ondergedompeld in het vak van een curator kozen ze kunstwerken uit die vanaf 5 april te zien zijn in de pop-up.

Het schoolgebouw is door de leerlingen uit verschillende jaarlagen omgebouwd tot een heus museum. Tegelijkertijd worden er allerlei educatieve activiteiten georganiseerd zoals workshops en rondleidingen. Passend in traditie van de Berger Scholengemeenschap geven de leerlingen een geheel eigen draai aan het programma!

Pop-up museum Bergerscholengemeenschap | Rondelaan 34 te Bergen | maandag 8 t/m zondag 14 april 2019 op schooldagen 9.00 – 16.00 u | Toegang gratis