BERGEN - Taverne Bergen heeft de komende dagen weer een zeer diverse programma met live-muziek, dj's en een boekpresentatie.


Woensdag 3 mei
Taverne Live: Jamsessie Wouter's Wause Woensdag


Woensdagavond 3 mei, in de vakantie, is de volgende jamsessie in de Taverne in Bergen!
We starten met de huisband weer om 21:00 met een goeie dosis energie en overtuiging! Voel je vrij om daarna aan te haken en zo nieuwe muzikale ervaringen op te doen met gelijkgestemden!
De huisband: Wouter Mooy (Gitaar, organisator) Louis Braam (Toetsen, ongelimiteerde creativiteit) Tom Rutgers (Drums, broer van) Bas Rutgers (Basgitaar, broertje van)
Neem je jamgenoot, je borrelmaatje of gewoon je schoonmoeder mee want het zal wederom een gezellige en mooie avond worden!
Volgende sessie: 7 juni.

aanvang 20.30, gratis entree

Vrijdag 5 mei
Boekpresentatie "Zo wordt je een songwriter" van Peter van Vleuten


Muzikant, zanger en liedjesmaker Peter van Vleuten presenteert zijn eerste songwritingboek. En waar anders kan dat beter gebeuren dan in Bergens roemruchte muziekcafé Taverne?
Als docent aan de Songwriterschool laat hij in dit handboek zien dat kennis van songwriting als ambacht een enorme boost betekent voor je schrijftalent. Als je de principes van songwriting ontdekt, versnel je je leercurve en leer je beproefde technieken toe te passen.
Aan de hand van meer dan 160 voorbeelden toont Peter hoe bekende songs de afgelopen eeuw vorm kregen en welke technieken daarbij onveranderlijk blijven gelden.
Bijzonder aan dit boek, uitgegeven door Uitgeverij Nanda, is dat het zich niet beperkt tot de Amerikaanse en Britse songwriters, maar dat ook Nederlandse liedjessmeden volop aandacht krijgen. Ed Sheeran naast Huub van der Lubbe en Maan naast Adele. 'Zo word je een songwriter' geeft daarmee een nieuwe en verfrissende kijk in het vak van liedjes maken.

Het eerste exemplaar wordt uitgereikt door de Bergense songwriter par excellence, Emile Den Tex. Daarnaast brengen twee 'Songwriterschoolers' een korte live-showcase van eigen songs: Ranya (Arjan Terpstra) en Jenta Schipper.

Aanvang 16:00, vrij entree

Vrijdag 5 mei
Freestyler: DJ Freek Liefhebber

Deze vrijdag draait Freek Liefhebber in de Taverne. Freek is zelf al een groot feest, laat staan zijn DJ set. Party!
Tussen 22:00 en 02.00 uur, 20+, gratis entree


Zondag 7 mei
Taverne Live: Harvest Road

Check: https://youtube.com/watch?v=u1rn5qiMTHs&feature=shares
Harvest Road heeft al veel mooie dingen mogen doen waarbij ze o.a. gespeeld hebben op de afterparty van Eric Clapton, in uitverkochte kleine zaal in het Paard den Haag en leuke festivals!
Harvest Road is pas sinds 2019 bij elkaar en maakt songs in het genre Pop/Rock. Hierbij vormt de band moderne sferische sounds vanuit ''traditionele band-instrumenten'' om tot energieke pop/rock nummers.

Aanvang 16:00, vrij entree