BERGEN - Laat je tijdens de derde editie van 'Reis door het Nederlands' op zondag 18 juni betoveren door het Arabisch uit de polder van Tunesische dichteres Lamia Makaddam en Irakese dichter en kunstenaar Mowaffk Al-Sawad. De Bergen aan Zeese theatermaakster Maya Link neemt je mee in haar onderzoek naar haar Joods Irakese wortels voor de muzikale theatervoorstelling 'Geboortegrond' en wordt daarbij muzikaal begeleid door de Syrische Ud-speler Nour Wahedi.

'Reis door het Nederlands' voert je in vijf luistermiddagen mee door het Fries en Stellingwerfs, het Sranantongo en Sarnami, het Arabisch van Tunesië en Irak, Gebarentaal en Spoken Word en eindigt in het Hollands van de Westfriezen, Volendammers en Derpers.

Startpunt van de reis is de 'Eerste bloemlezing van de Nederlandse poëzie' 100 gedichten uit het Koninkrijk van 1945 tot nu, samengesteld door Tsead Bruinja. Waarvoor Bruinja de gedichtenrijkdom van in Nederland gesproken talen, dialecten en varianten van het Nederlands heeft verkend en samengebracht.

'Reis door het Nederlands' is een coproductie van Vrienden van het Vredeskerkje en Mediaridders en wordt financieel ondersteund door de gemeente Bergen, het Lira Fonds, het Taqa Cultuurfonds en Stichting Graven en Verhalen.

Reis door het Nederlands: Arabisch uit de polder
Het programma bestaat uit voordrachten en muziek, met een pauze en nagesprek met het publiek.
Zondag 18 juni | Inloop vanaf 14:00 uur | start om 14:30 uur.
Vredeskerkje | Kerkstraat 21 | Bergen aan Zee
Informatie en kaartverkoop: reisdoorhetnederlands.nl | vredeskerkje.nl