BERGEN - Tijdens de tweede editie van 'Reis door het Nederlands' op zondag 7 mei luisteren we naar talen uit Suriname. Onias Landveld brengt een spoken word performance in het Sranantongo en Nederlands, Raj Mohan zingt gedichten in het Sarnami en Kenneth Herdigein speelt zijn voorstelling 'Mei en de vuilnismannen van de ziel'. Een poëtische solovoorstelling rond de Mei van Gorter waarin Kenneth een ode brengt aan de mensen die zijn liefde voor taal hebben aangewakkerd en laat horen hoe de Nederlandse Tachtigers en Surinaamse Vijftigers zielsverwanten zijn.


'Reis door het Nederlands' voert je in vijf luistermiddagen mee door het Fries en Stellingwerfs, het Sranantongo en Sarnami, het Arabisch van Tunesië en Irak, Gebarentaal en Spoken Word en eindigt in het Hollands van de Westfriezen, Volendammers en Derpers. Startpunt van de reis is de 'Eerste bloemlezing van de Nederlandse poëzie' 100 gedichten uit het Koninkrijk van 1945 tot nu, samengesteld door Tsead Bruinja. Waarvoor Bruinja de gedichten rijkdom van in Nederland gesproken talen, dialecten en varianten van het Nederlands heeft verkend en samengebracht.

'Reis door het Nederlands' is een coproductie van Vrienden van het Vredeskerkje en Mediaridders en wordt mogelijk gemaakt met financiële bijdragen van de gemeente Bergen, Taqa Cultuurfonds, Lirafonds en stichting Graven en Verhalen.

Reis door het Nederlands: Sranantongo en Sarnami

Zondag 7 mei | inloop 14:00 uur, start programma 14:30 uur

Vredeskerkje | Kerkstraat 21 | Bergen aan Zee

Informatie en kaartverkoop: reisdoorhetnederlands.nl | vredeskerkje.nl