BERGEN - Bij Skiclub Il Primo in Bergen zijn ze de vernielingen zat. Tijdens de meivakantie zijn reclameborden uit de grond gerukt, matten van de skibaan zijn losgetrokken en verkeersborden gebruikt om te sleeën van de skibaan. "Ze hebben alles gebruikt om maar te kunnen glijden en te kunnen slopen."

Lex Verweij, voorzitter van Il Primo, baalt van de vernielingen. "We kwamen een enorme chaos tegen van de week", vertelt hij aan NH Nieuws. "We denken dat er een groep van een man of vijftien hier de boel is wezen slopen. Ze hebben echt alles wat ze konden krijgen los proberen te trekken."

Het gaat waarschijnlijk om een groep jongeren die bekend is bij de politie. De jongeren zijn nog niet gepakt, omdat ze snel de duinen in kunnen schieten.

"We liggen hier in een prachtig duingebied", aldus Verweij. "Het wordt ook wel de mooiste skibaan van Nederland genoemd. Alleen erg groot en erg afgelegen, dus je kan hier op allerlei manieren binnenkomen en dus ook weer weggaan."

Extra controle
Vrijdagavond is de politie langs geweest en is er contact geweest met de wijkagent. Nu wordt er gekeken om meer bewaking in te zetten."Het is natuurlijk enorm jammer", besluit Verweij. "We zijn hier jaren bezig geweest - we bestaan vijftig jaar - om een prachtige baan te maken en te behouden. Er is enorm veel tijd van vrijwilligers, van personeel en van leden in gaan zitten. Dat wordt dan door een paar raddraaiers zomaar weer gesloopt."

Zie ook NH Nieuws