BERGEN - Eefke de Vos en Elles Kraakman, Buurtsportcoaches van Holland Sport in de gemeente Bergen, helpen de inwoners met vragen op het gebied van bewegen. Het sportspreekuur is er voor iedereen die behoefte heeft aan professioneel advies over de sport- en beweegmogelijkheden in de omgeving. Het (telefonisch) spreekuur vindt elke maandag plaats van 10.30-12.00 uur. Aangezien vanaf 1 juni de horeca weer open mag is het ook weer mogelijk een afspraak te maken om elkaar fysiek te ontmoeten tijdens het spreekuur.

Als Buurtsportcoach leggen Eefke en Elles verbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs. De afgelopen maanden stond het sport- en beweegaanbod vrijwel stil. Gelukkig waren er mooie initiatieven in de gemeente, waaronder de beweeglessen in de tuin of op het balkon. Inmiddels starten de verenigingen en sportaanbieders hun trainingsaanbod weer en het belang van bewegen wordt door iedereen benadrukt. Tijdens het sportspreekuur is er alle ruimte om samen op zoek te gaan naar de juiste sport. Wanneer er behoefte is aan een persoonlijke kennismaking, dan kan er een afspraak worden gemaakt.

Voor wie?
Het sportspreekuur is voor iedereen van alle leeftijden, met of zonder sportervaring, mensen met of zonder beperking, etc. Voor wie bijvoorbeeld opnieuw gaat sporten op advies van de (huis)arts of wie op zoek is naar een sport waarbij vooral de sociale aspecten van belang zijn, kan het telefonisch spreekuur erg nuttig zijn. Maar ook degenen die zelf een leuk sportinitiatief hebben en hulp zoeken bij de uitvoering, kunnen op het spreekuur terecht. Daarnaast is de buurtsportcoach ook intermediair voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. In die hoedanigheid kan zij een aanvraag doen voor een bijdrage in de contributie en/of de sportattributen.

Contact
Eefke de Vos, buurtsportcoach in de Egmonden, is te bereiken op het nummer: 06-14418529 en via e.devos@alkmaarsport.nl. Elles Kraakman, buurtsportcoach in Bergen, Schoorl en Groet, is te bereiken op het nummer: 06-293 194 01 en via e.kraakman@alkmaarsport.nl.