SCHOORL - Op zaterdag 16 september organiseert Staatsbosbeheer van 9.00 tot circa 12.00 uur een opschoonactie in de Schoorlse Duinen. Doel van de actie is om zoveel mogelijk afval te verzamelen, zodat de natuur weer een stuk schoner wordt.

Dit keer vindt de actie plaats in en langs de zeereep tussen Paal 29 en de parkeerplaats van Hargen aan Zee. De zeereep is de eerste duinenrij langs het strand. Deze heeft een zee-werende functie en zorgt voor veiligheid van het achterland. Daarnaast vormen de vooroever en de zeereep samen het meest dynamische deel van het duinlandschap en vormt een belangrijk leefgebied voor allerlei soorten planten en dieren.

Door de wind en de ligging van de zeereep spoelt en waait hier regelmatig afval in die uiteindelijk, als het niet opgeruimd wordt, verder de natuur in verdwijnt. Daarom organiseert de organisatie juist op deze locatie een opruimactie. Staatsbosbeheer is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen meehelpen en die niet bang zijn van een flinke wandeltocht door een prachtig gebied.

Aanmelden

Iedereen vanaf 8 jaar en ouder is welkom om mee te helpen. Het is wel belangrijk dat deelnemers in redelijke conditie zijn en goed ter been zijn. Vrijwilligers die mee willen helpen om samen met de boswachters de natuur weer een stukje schoner te maken kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen aan de boswachter via boswachtersschoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl.