EGMOND AAN ZEE - Vlak voor de kerstvakantie was het zo ver! Groep 8 van de Kiem uit Egmond aan den Hoef werd uitgedaagd om met zijn alle mee te doen aan de Egmondse Nieuwjaarsduik. Zou deze groep 8 net zo stoer zijn als de vorige klassen die mee deden? Het wordt inmiddels een jaarlijkse traditie om mee te doen met de hele klas. Samen met meester Jordy, voor wie het ook een jaarlijkse traditie is, nam de klas de mutsen in ontvangst waarmee ze dapper de uitdaging aan gingen. Ze zullen op 1 januari om 13:30 uur aanwezig zijn om te beginnen aan de warming up. Daarna stormen ze met zijn alle het water in!


Egmondse Nieuwjaarsduik brengt mensen samen

Door een duik te nemen in de zee beginnen schoolklassen, vriendengroepen, en families het nieuwe jaar goed gemutst. Voorzien van vele supporters worden zij tijdens de warming-up en de duik aangemoedigd. Niet voor niets schrijft tijdschrift Linda "hier maken ze er echt een feest van". Zoals vorig jaar is er na de duik genoeg te doen in Egmond aan Zee. Er is voldoende horeca voor een hapje en een drankje. Sommige horecagelegenheden hebben zelfs livemuziek na de Nieuwjaarsduik. Een uitgelezen dag om mooie herinneringen te maken met elkaar.

Egmondse Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik van Egmond aan Zee is met 5000 bezoekers één van de grootste en de gezelligste duiken van Nederland. De Egmondse Nieuwjaarsduik is uniek in de omgeving. Zo krijg je alleen in Egmond aan zee de inmiddels felbegeerde "Egmond" muts. De verse komt erwtensoep van lokale restaurants en de warming-up is een publiekstrekker. Onder leiding van Renate de Goede warmen alle deelnemers zich al dansende op. "Dit is echt een feestje" en "het leukste aan het evenement" aldus een deelneemster. Voor en na de Egmondse Nieuwjaarsduik zijn er volop horecagelegenheden en winkels om door te warmen. Een leuke dag voor het hele gezin, of je nu wel of niet de zee in duikt.

Doneer aan Stichting ALS

Wanneer je eenmaal de originele "Egmond" muts op je hoofd hebt staan kan iedereen zien dat jij het lef hebt gehad om mee te duiken en daarmee gedoneerd hebt aan Stichting ALS. Een ware heldendaad!

Deelnemers doneren automatisch. Duik mee en laat deze mensen niet in de kou staan. Zorg dat je erbij bent en bestel je tickets alvast op www.nieuwjaarsduikegmond.nl.