ALKMAAR - Tijdens de eerste online boekbespreking van Bibliotheek Kennemerwaard staat het boek ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen centraal. Deze boekbespreking is een aftrap van een serie online boekenclubs waarin actuele boeken worden besproken. De eerste boekbespreking vindt plaats op woensdag 8 september van 19.00 – 20.30 uur. Aanmelden kan per bijeenkomst. Het is niet nodig om voor alle boekbesprekingen aan te melden. Deelname is gratis.

’t Hooge Nest
Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen - Janny en Lien Brilleslijper - een van de grootste onderduikadressen in Nederland: 't Hooge Nest, een villa in 't Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

Aanmelden voor de boekbespreking
De boekbespreking vindt online plaats via Teams. Aanmelden kan via de website van Bibliotheek Kennemerwaard, www.bknw.nl/agenda

Deelname is gratis. Als voorbereiding op de boekbespreking is het boek ook als e-book te downloaden via bibliotheek.nl