BERGEN/SCHOORL - Het Taalcafé is voor mensen die beter Nederlands willen leren spreken. Het Taalcafé is in de bibliotheek in Schoorl, Heereweg 150A én in de bibliotheek in Bergen, Dreef 1. Geïnteresseerden kunnen in Schoorl iedere vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur binnenlopen. En in Bergen iedere woensdag van 10.00 tot 11.30 uur. Dat kan zonder afspraak en kinderen mogen meekomen. De toegang is gratis. Iedereen is welkom ook als je geen lid bent van de bibliotheek. In de kerstvakantie is er even geen Taalcafé.

Waarom een Taalcafé?


Taal is belangrijk. Voor iedereen. Als je de taal kent kun je meer zelf doen. Taal is ook belangrijk voor contact met andere mensen. Deelnemers aan het Taalcafé ontmoeten daar veel andere mensen die ook de taal beter willen leren spreken.

Wat kun je doen in het Taalcafé?

Deelnemers aan het Taalcafé oefenen met taal. Dat is gratis. Bijvoorbeeld met taalspelletjes kunnen bezoekers Nederlands oefenen. Je leert met en van elkaar. Zo kan je oefenen om een afspraak te maken bij de huisarts of hoe je een sollicitatiegesprek moet voeren. In het Taalcafé is de Startkrant aanwezig met nieuwsberichten die in eenvoudig Nederlands zijn geschreven. Bezoekers aan het Taalcafé praten over activiteiten in de buurt en over de Nederlandse cultuur.

Ontmoeten en leren

Er zijn taalbegeleiders aanwezig om te helpen. Deelnemers aan het Taalcafé zijn positief over het contact met andere mensen en de gesprekken die ze voeren. Zij leren op deze manier spelenderwijs de Nederlandse taal.

Vertel het verder

Kent u iemand die hiermee geholpen kan worden? Wijs hem of haar dan alstublieft op de mogelijkheden van het Taalcafé.

Kerstvakantie

In de kerstvakantie van 24 december tot en met 8 januari is er geen Taalcafé. Maar vanaf woensdag 11 januari is iedereen die aan zijn Nederlands wil werken weer welkom in het Taalcafé in Bergen. En vanaf 13 januari weer in het Taalcafé in Schoorl.