BERGEN - In het weekend van 13 tot 15 januari zijn er bij Taverne Bergen verschillende optredens.


Vrijdag 13 januari, Freaky Friday met DJ's Michael en Salinas

Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne! Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook early nineties house en hedendaagse hits. Uit de collectie van DJ's Gerard Kok en Michael Admiraal, bekend en berucht van destijds The Club en de Berger Meermin, en nu van diverse clubavonden in oa. Victorie.
Tussen 22.00 en 03.00 uur, 20+, gratis entree


Zondag 15 januari, Taverne Live: Longo Longo ( Fela Kuti Tribute)

Onder leiding van Tom Veltien hebben Utrechtse top muzikanten zich verenigd in Longo Longo: blazers, toetsen percussie..... een 10 koppig ensemble dat zich schuldig maakt aan een dampende energieke Fela Kuti Tribute. Even voor de niet bekenden van Fela Kuti, als je fan bent van Jungle By Night dan zit je hier meer dan goed. En als je dan nog geen beeld hebt, het klinkt zo: https://www.youtube.com/watch?v=MOvLRB-P1ec

Dit muzikale eerbetoon aan de vader van de Afrobeat staat voor een vurige, dampende dansbelevenis aangewakkerd door een lyrische band met als enig doel de vloer te laten bewegen. Dit 10 koppige gezelschap bestaat uit de allerbeste Utrechtse muzikanten, een batterij drummers om je in trance te brengen, een rij scheurende saxofoons om je te laten vliegen en een diepe vochtige bas om in te versmelten.
Fela Kuti maakte in de jaren 70 furore met z'n band The Africa '70 en vond daarmee de Afrobeat uit. Zijn langgerekte liedjes zijn doordrenkt van wilde ritmes en politiek activisme.
Geïnspireerd op Afrika Shrine, de in de jaren 70 opgerichte nachtclub van Fela, brengen we een orgastische ervaring onder een beat die nooit stopt.

Entree gratis, aanvang 16:00