BERGEN AAN ZEE - Op vrijdag 29 maart a.s. zal sieraden- en horloge-taxateur Anita Veenendaal aanwezig zijn bij ‘Glans aan Zee’.


Zij zal tijdens deze beurs de waarde van een goed taxatierapport toe lichten en vragen beantwoorden. Tijd Vanaf 16.00 uur.

Nadat Anita Veenendaal meer dan 20 jaar werkte bij Veilinghuis de Zwaan startte zij zo'n 2 jaar geleden als zelfstandig taxateur. Haar belevenissen legt zij vast in columns.

Hierin staat ze ook stil bij de vele facetten die bij een taxatie een rol spelen en het belang van het vakkundig laten taxeren van je sieraden collectie. Hier een opmerking uit een van haar columns samengevat: "Behoudt een antieke ring zijn waarde als je er een hanger van maakt? Een klant had een ring van de moeder die wel antiek was en ooit gemaakt door een goudsmid uit de vorige eeuw. Zij heeft die laten vermaken tot een hanger. De ring had echt een stukje geschiedenis. Echter op het moment dat je zo’n ring laat vermaken, verliest de ring zijn historische en antieke waarde. Dan is dus de vraag: Wil je het sieraad van je moeder als herinnering dragen of zou je de historische en antieke waarde willen behouden?”

Glans aan Zee / Groepstentoonstelling van 10 sieradenmakers en 1 collage kunstenaar nu lopend t/m 1 april 2024. Van 11.00 tot 17.01 uur.

Toegang gratis (een donatie wordt zeer op prijs gesteld!) Hotel Meyer / Jacob Kallfweg 4 / Bergen aan Zee

Organisatie: Gonny Van Oudenallen, Rosita van Wingerden-Haarsma, Anja Swart en Myra Winter.