BERGEN - Niet iedere kunstenaar kan nog tekenen…! Dat heeft te maken met het veranderde concept op sommige kunstacademies: Geen tekenles meer!


Wat jammer is, want in tijd van nood kan men als kunstenaar altijd nog rondkomen met portrettekenen of reclametekenen! Wie zeker kan tekenen is de kunstenaar met diverse talenten en experimenterend in diverse richtingen: Dirk Jan Jager.

Voor de kunst10daagse Bergen heeft hij bij Artists aan Zee VI mooie tekeningen gemaakt van bekende Bergenaren. Met rake en aansprekende lijnen brengt hij de geportretteerde tot leven. Een genot om naar te kijken. Zo komt de geschiedenis en zijn inwoners van Bergen weer een stapje dichterbij!

Maar Jager tekent niet alleen deze oudere garde ‘bekende’ Bergenaren, maar ook huidige bewoners en bekenden! Kortom wie een mooi getekend werk wil van zijn familielid/leden zou hier een goede portrettekenaar aan hebben!

De K10daagse Bergen is van 21 oktober t/m 30 oktober 2022. Artists aan Zee VI zit in de zaal van Hotel Meyer in Bergen aan Zee.