BERGEN - Het is fijn als je als horecabedrijf een terrasvergunning krijgt, zeker als er in de verlening staat dat er niets is waarom die vergunning niet zou kunnen worden uitgegeven.


Echter in Bergen is in februari 2023 een terrasvergunning afgegeven die toch beter bekeken had moeten worden. Zelfs leken valt het op; wie kijkt naar de vergunningsaanvraag en tekening ziet dat men vergeten is.. de bomen erin te tekenen. Dus wie dat voor de Gemeente Bergen ‘gecontroleerd’ heeft bij het afgeven van een vergunning lijkt niet vaak in Bergen Binnen te komen…

Kortom de vraag staat nu uit bij de Gemeente Bergen: hoe men nu 3 bomen op het voetpad kan vergeten, waardoor een voetpad smaller wordt en dat niet intekent of als probleem ziet bij de grootte van het terras. En waarom men terugkerende geparkeerde fietsen ook niet gezien heeft als probleem bij het afgeven van een terrasvergunning op die plek voor die grootte en op die wijze..

Het lijkt nu ‘of er geen bomen daar midden in Bergen bestaan’. En men ziet ook achteraf blijkbaar niet dat planten die helaas altijd anders groeien dan men wil, ook nog eens over hetzelfde voetgangerspad ‘hangen’’.

Klein leed, behalve als je op een zomerse dag daar langs probeert te lopen als voetganger met of zonder rollater aldus een inwoner.

-wordt vervolgd-