BERGEN - De provincie Noord-Holland zet vanaf vrijdag 23 april 2021 een tijdelijke (veer)pont in bij de Rekervlotbrug tussen Koedijk en Bergen.


Hierdoor hoeven voetgangers en fietsers niet langer om te rijden. Sinds de Rekervlotbrug is aangevaren door een schip is de brug namelijk buiten gebruik. Het pontje vaart van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 17.30 uur en is gratis.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen maximaal 20 passagiers per keer gebruik maken van de pont om het Noord-Hollands Kanaal over te steken. Zo is het mogelijk om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht. De vaartijden komen binnenkort op een bord bij de pont en op de website van de provincie. De provincie houdt bij hoeveel mensen gebruik maken van het pontje en stemt indien nodig de vaartijden daarop af.

Voorbereidingen
Voordat de provincie Noord-Holland een pont als tijdelijke oplossing kan inzetten, is eerst onderzocht of een veilige aanmeerlocatie ter hoogte van de Rekervlotbrug mogelijk is. Dat is het geval en de benodigde vergunning is inmiddels aangevraagd. In de week van 12 april starten de voorbereidende werkzaamheden, zodat passagiers vanaf 23 april veilig de pont op en af kunnen stappen.

Rekervlotbrug nog kapot
De Rekervlotbrug is in februari van dit jaar aangevaren door een schip. De schade is fors en de brug is daardoor buiten gebruik. Het onderzoek naar de oorzaak loopt nog. Het is nog niet te zeggen hoelang de werkzaamheden aan de brug precies gaan duren. Dat is afhankelijk van hoe voorspoedig de reparaties verlopen en wat de aannemer tegenkomt. De provincie verwacht dat de Rekervlotbrug tot in de zomer buiten gebruik is. Tot die tijd blijft het pontje varen voor voetgangers en fietsers, onder voorwaarden dat de pont voldoende gebruikt wordt.