BERGEN - Rouwkost is het treurige relaas van de familie Weebosch en speelt zich af rondom het overlijden van moeder: familieleden ontmoeten elkaar weer na jaren en de draad van onderlinge onenigheid en bemoeizucht wordt weer moeiteloos opgenomen.

Zoon Harry, die zich na de dood van vader in z’n eentje om moeder heeft bekommerd, maakt zich sterk voor een mooi en stijlvol afscheid: een eiken kist met chique binnenbekleding en messing beslag, muziek van Mozart en cake. Onverwacht bezoek van zijn, al jaren in Spanje wonende, zus en de komst van drie tantes naar de begrafenis maken het echter pijnlijk en onaangenaam: oude wonden worden opengehaald en een familiegeheim wordt genadeloos geopenbaard.

Op donderdagavond 20-4, vrijdagavond 21-4 en zondagmiddag 23-4 is “Rouwkost” te zien in de - tot knus theater getransformeerde - vergaderzaal van dorpshuis de Schulp in Egmond-Binnen. De avondvoorstellingen beginnen om 20.15 uur, het matinee om 15.00 uur.


Het is aan te raden een plaats te reserveren: toneelgroepspiegel@gmail.com / 072 5337583 (Hein Spaans). Kaarten: 10 euro. Donateurs hebben gratis toegang.