BERGEN - Ben jij geïnteresseerd in duurzaamheid? Zou je je samen met een groep gelijkgestemde groene enthousiastelingen willen inzetten om de wereld een stukje beter te maken? Meld je dan aan voor De Groene Cirkel in Bergen!

Wat is De Groene Cirkel?

De Groene Cirkel is een initiatief van de Groene Oase, Welzijn Bergen en Bibliotheek Kennemerwaard. De basis is dat een groep groene vrijwilligers uit Bergen (en omstreken) een team vormen die samen op regelmatige basis activiteiten organiseert met als thema duurzaamheid (in de breedste zin). Met deze activiteiten worden mensen geprikkeld, geïnspireerd, geënthousiasmeerd en wordt er een groene plek gecreëerd om met gelijkgestemden samen te zijn en ervaringen te delen.

Taakomschrijving vrijwilligers

Taken van teamleden zijn onder andere: samen zelfstandig als team activiteiten bedenken (binnen óf buiten). Gekozen activiteiten organiseren en uitvoeren. Afspraken maken met sprekers/workshop begeleiders. Zorg dragen dat alle bezoekers zich gezien voelen, ambassadeur zijn van de Groene Cirkel.

Wie zoeken wij?

We zoeken mensen die mee willen helpen met het opzetten van het groene team, als ook een eerste reeks activiteiten over duurzaamheid. Jij bent sociaal, maakt makkelijk contact met mensen, kan goed samenwerken, bent creatief en je hebt een brede interesse in duurzaamheid. Graag neem je mensen mee in de ‘groene’ wereld en laat je zien wat er allemaal mogelijk is. Je bent bereid je tenminste voor een jaar aan het project te verbinden.

Wat bieden wij?

Je wordt onderdeel van een enthousiast team vrijwilligers van Welzijn Bergen, er is de optie om deel te nemen aan diverse trainingen (zoals BHV, een cursus gesprekstechnieken), je ontvangt vier keer per jaar een nieuwsbrief én elk jaar in december een kerstattentie.

Nieuwsgierig geworden?

Lijkt het je leuk om te helpen de wereld een stukje groener te maken? Meld je dan aan bij Amanda Wolters, tel: 06 270 14 991 of e-mail: a.wolters@bknw.nl, of bij Elfrith Schumacher, tel: 072 58 214 50 of e-mail: e.schumacher@welzijnbergen.nl.