BERGEN - Zondag 13 augustus gaat IVN-gids Willem Babyn weer een wandeling maken door het duingebied vanuit de Schaapskooi in Bergen. Men gaat wandelen naar het Koepeltje, de vijver en het oude pompstation.


Bij mooi weer hoor je tijdens een wandeling wel eens iets ritselen. In het duin gaan we op zoek naar de veroorzaker hiervan: een muis of een duinhagedis? Als je zo bezig bent te zoeken vinden we ook spinnen, een vlinder die wegschiet of mooie bloemen die veranderen in onrijpe bessen.

Op de terugweg wandelt men via het Lage Vlak met uitleg over het “waarom van de kap”. Genoeg te zien en te vertellen Een wandeling voor het hele gezin door de duinen bij de Schaapskooi van Bergen!

De start is om 10.15 bij de parkeerplaats Uilenvangerweg en het einde is rond 12 uur bij de Schaapskooi waar de bezoekersruimte van het IVN geopend is. Er wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 pp, kinderen gratis. Een duinkaart is verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat (er is een kaartautomaat bij de parkeerplaats).