BERGEN - In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. Daarom heeft de bibliotheek deze week omgedoopt in de Week van de Ontmoeting. Samen met Stichting Welzijn Bergen zijn er in deze week van 29 september t/m 6 oktober activiteiten georganiseerd in de bibliotheek in Bergen (Dreef 1) om ontmoeting en verbinding te stimuleren. Kijk voor het hele programma op bknw.nl/agenda of haal de flyer op in de bibliotheek in Bergen. Alle activiteiten zijn gratis. Aanmelden kan, indien nodig, via de website of bij de balie en is handig als je zeker wilt zijn van deelname. Hieronder een overzicht van de activiteiten.

Samenlezen
Samenlezen is een leuke en leerzame activiteit die de fantasie prikkelt en mensen op een bijzondere manier bij elkaar brengt. Tijdens de bijeenkomsten worden zorgvuldig geselecteerde teksten uit de wereldliteratuur gezamenlijk hardop gelezen. Deelnemers vertellen wat de tekst met hen doet of bij hen oproept. De bijeenkomst vindt plaats met een getrainde begeleider van de Culturele Apotheek. Op donderdag 29 september van 10.30 tot 11.30 uur en daarna elke 14 dagen. Graag van tevoren aanmelden.

Schrijven naar verbondenheid
Wellicht heb je nog nooit een link gelegd tussen schrijven en verbondenheid. In deze korte workshop van Annemarie Pronk ervaar je hoe die tot stand komt. Het gaat er niet om zo mooi of helder mogelijk op papier te zetten wat je vooraf bedenkt. Je leert schrijftechnieken die tot doel hebben je dichter bij jezelf én bij anderen te brengen. Op donderdag 29 september van 11.00 tot 12.30 uur. Graag van tevoren aanmelden.

Yvon Bos-Eijssen leest voor uit eigen werk
Yvon Bos-Eijssen uit Bergen is heel veelzijdig, ze schrijft en geeft schilderworkshops en ze is gids in Bergen. Als redacteur van de Historische Vereniging Bergen is zij op zoek naar oude verhalen. Deze ochtend leest zij voor uit haar eigen boeken, ‘Roodeweg’, en de historische roman ‘Kouwe kak & Paardenvijgen’. Op maandag 3 oktober van 11.00 tot 12.00 uur.

Dichtersbiografie met dorpsdichter Arij van der Vliet
Arij van der Vliet verzorgt een miniworkshop “dichtersbiografie”. Centraal staat de dichter Gerrit Achterberg. Neem één gedicht van deze dichter mee en vertel. Op dinsdag 4 oktober van 11.00 tot 12.00 uur.

BoekStartcoach Caroline Edelbroek leest voor uit 'Vos gaat een stukje rijden'
Leuke voorleesactiviteit voor peuters samen met (groot)ouders. Woensdag 5 oktober van 11.00 tot 12.00 uur.

Ontmoet verhalenschrijfster Iara Brusse
Iara Brusse is mede schrijfster van de verhalenbundel van Welzijn Bergen. Aan de hand van haar eigen CD ‘Verhalen vol verlangen voor de sterken en de bange’ gaat zij met je in gesprek. Elke deelnemer krijgt een gratis CD van haar. Donderdag 6 oktober van 11.00 tot 12.00 uur.

Graag tot ziens in de bibliotheek tijdens De Week van de Ontmoeting!