BERGEN - De maatschappelijk sportregisseur van Sport-Z, Lavinia Bijl, organiseerde in de gemeente Bergen een speciale activiteit voor de bewoners van Woonzorgcentrum Hoog Duinen in Schoorl. Eén van de laagdrempelige activiteiten die, tot verrassing van de bewoners, op het programma stond, was het NERF schieten. Na het oefenen op vaste doelen verscheen een ‘echt’ rendier ten tonele, tot hilariteit van de aanwezige deelnemers en begeleiders. Rudolf (Bianca Stam) het rendier was zijn leven niet langer zeker, want met overtuigend fanatisme werd hij overladen met een spervuur aan imitatie-kogels.

De maatschappelijk regisseur van Sport-Z brengt doelgroepen in bewegen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Door mensen te activeren kan zij de algehele gezondheid bevorderen. “Het is lastig om in de huidige tijd iets voor de oudere doelgroepen te organiseren. Ik ben blij dat Bianca Stam, Begeleider Welzijn van Hoog Duinen, zo positief op mijn idee reageerde en dat we de samenwerking zo hebben kunnen oppakken. Uiteraard gaan we een vervolg geven aan dit initiatief, maar het is zeker een leuke manier geweest om met de bewoners en begeleiders in contact en gesprek te raken en zo ook andere ideeën uit te wisselen,” aldus Lavinia.

Met een originele activiteit als deze kerstactie, worden de deelnemers geënthousiasmeerd om samen te zijn, iets te ondernemen. Door samen plezier maken en in beweging te zijn voelt men zich goed, Sport-Z draagt met haar projecten bij aan het vitaliseren van de samenleving.