EGMOND - De provincie vernieuwt het asfalt van de provinciale weg N512 in de gemeente Bergen. Voor de belijning wordt gebruik gemaakt van duurzamer materiaal. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 uur ’s avonds en 6.00 uur ’s ochtends om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken.


Het gedeelte Hoeverweg (N512) in Egmond aan den Hoef is in beide richtingen afgesloten van maandag 5 september tot woensdag 7 september. De Randweg (N512) in Egmond-Binnen is dicht van woensdag 7 september tot zaterdag 10 september.

Overdag is de weg tussen 6.00 en 20.00 uur open. Er geldt dan een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.

Omleiding Hoeverweg (5-7 september)

De Hoeverweg (N512) is vanaf de Heiloer Zeeweg tot aan Camping de Tuintjes afgesloten. Ook de rotonde en het (brom)fietspad bij de Kalkovenseweg zijn dicht. Het autoverkeer en (brom)fietsers worden omgeleid via de Heiloer Zeeweg en de Herenweg. De werkzaamheden op dit gedeelte zijn woensdag 7 september om 5.00 uur afgerond.

Omleiding Randweg (7-12 september)

De Randweg (N512) is afgesloten tussen de kruisingen met de Herenweg. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Herenweg. De werkzaamheden veroorzaken geen hinder voor het fietsverkeer. De werkzaamheden op dit gedeelte zijn zaterdag 10 september om 5.00 uur afgerond.

Duurzame belijning

De provincie gebruikt voor de belijning aan de zijkanten van de weg een ander, duurzamer materiaal: de zogenaamde ‘longdot-wegmarkering’. De belijning is van biologisch materiaal én er is minder van nodig. De lijn wordt namelijk niet als doorgetrokken streep aangebracht, maar met stippen. Door de snelheid waarmee het verkeer over de weg rijdt valt dit niet op en lijkt het op een gewone doorgetrokken streep. Het voordeel is dat er minder CO2-uitstoot mee gepaard gaat, daarnaast is de innovatieve belijning bij nat weer, in het donker, beter zichtbaar.