BERGEN AAN ZEE - Zondag 21 januari nemen IVN gidsen u mee naar mooie plekjes in de duinen en gaan samen met u jutten op het strand. De route gaat (voorzover de waterstand op dat moment het toelaat) door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee waar in deze tijd al veel valt te ontdekken. Ook komen we daar veel “kwarrige” eiken tegen zoals je op de foto kunt zien. Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: verzamelen van allerlei spullen die op het strand zijn te vinden. Haaieneieren, veen, bijzondere schelpen, flessenpost(?), …. Altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het weinig, maar altijd interessant.

Alle bijzondere zaken worden meegenomen en bij terugkomst in het gebouw Parnassia wordt hierover uitleg gegeven onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.Het is geen lange wandeling en dus ook geschikt voor kinderen. De totale lengte van de route is ca 4,5 km en wordt in een rustig tempo, met veel stops onderweg, gewandeld. Het advies is wel om wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden.

De start van de wandeling is op zondag 21 januari om 10 uur bij het IVN Parnassiagebouw te Bergen aan Zee. Omdat het gebouwtje door de hoge waterstand lastig te bereiken is, wachten we u op bij het kruispunt Pauilineweg/Parkweg. De hele excursie inclusief uitleg duurt ca 2 uur. Zorg wel voor een PWN-duinkaart.

(na de rotonde bij begin Bergen aan Zee rechtdoor en dan eerste weg links Paulineweg.)

Deelname € 3,00, kinderen gratis.