SCHOORL - Metaalbedrijf Witte Constructie / Garden of Steel is deze week genomineerd voor de OOM Award Noord-Holland 2023. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. Naast Witte Constructie zijn ook Van der Sluis uit Dirkshorn en Habbeké Shipyard uit Hoorn genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Noordwest op 6 oktober.


Mede-eigenaar en praktijkopleider Chris Witte van Witte Constructie en zusterbedrijf Garden of Steel: "Ik vind het ontzettend mooi om met de jeugd te werken. Ze komen binnen en moeten nog van alles leren. Dat ze dan na een aantal jaar in opleiding vakwerk afleveren, dat geeft een voldaan en trots gevoel. Het gaat uiteindelijk altijd om de persoon in opleiding."

Vakjury

De nominaties voor de OOM Award worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Over de OOM Award

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.