BERGEN - Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van beroepen, onder het motto Worden wat je wil. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om te fantaseren over de toekomst.

Tijdens de Kinderboekenweek (6 tot en met 17 oktober) organiseert Bibliotheek Kennemerwaard verschillende gave activiteiten voor kinderen. Met én zonder boeken! In de speciale Kinderboekenweekfolder die in de bibliotheek ligt kun je er alles over lezen. Kom jij ook? Hieronder staat een overzicht van alle activiteiten. Kom naar de bieb en doe mee!

Test je talenten
Ontdek wat jouw speciale talent is en doe de talententester uit het Doeboekje. Stel je hebt €100,00 geërfd van een oud omaatje, wat doe je ermee? Welk spel speel jij het liefst? Ben jij een avonturier, een dingenzoeker of een wereldredder? Het antwoord vind je in het Doeboekje en daarin vind je ook veel raadsels, moppen, puzzels en natuurlijk de beste boekentips die heel goed bij jouw talent passen! De Doeboekjes mag je gratis meenemen, op = op. De Doeboekjes liggen in alle vestigingen van bibliotheek Kennemerwaard.

Gamen in de bibliotheek
Speel in de Bibliotheek de online game Beroepenspel. Hierin ontdek je een aantal werelden waarbij je verschillende beroepen tegenkomt zoals een dierenarts of een rare drakenkweker. Je komt figuren tegen die werkzaam zijn in die beroepen. Lukt het jou om alle werelden te spelen en krijg je het boekfiguurtje helemaal gekleurd? Neem je telefoon mee of leen de telefoon van je ouders. Scan de QR code op de poster in de Bibliotheek en gamen maar! Je kunt het Beroepenspel in alle vestigingen spelen.

Waar of niet waar (speurtocht)
Je moet heel vaak in de achtbaan zitten om straaljagerpiloot te worden en je vindt nog steeds sporen van een misdrijf, ook al hebben de schurken alles goed schoongemaakt… WAAR OF NIET WAAR? Wil jij daar meer van weten, doe dan de speurtocht in de bibliotheek en ontdek meteen welke spannende beroepen er zijn. Je kunt deze speurtocht doen in de bibliotheek in Akersloot, Alkmaar Centrum, De Mare, Bergen, Castricum, Heerhugowaard Centrum en in Limmen.

Kom bij ons werken
Droom jij ervan om later in de bibliotheek te werken, of heb je altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen? Dit is je kans! Tijdens deze werkdag leer je alles over het werken bij de bibliotheek. Van het verwerken van retour gebrachte boeken tot een kijkje in de kantoren. Voor even ben jij onze collega! Lijkt dit je leuk? Meld je aan door een sollicitatiebrief óf filmpje te sturen naar klantenservice@bknw.nl. Laat in je sollicitatie weten: Je naam, leeftijd, welke Bibliotheek en emailadres, Waarom jij bij de bibliotheek zou willen werken? Welke speciale bibliotheek skills jij bezit? De meeloopdagen zullen plaatsvinden in de Kinderboekenweek en/of de herfstvakantie en worden in overleg met de ouders ingepland. Het meelopen is maximaal 45 minuten.

Ontdek wat jij worden wilt met VideoLab
Kom tijdens de Kinderboekenweek langs bij Uitzendbureau Werkbij! Daar vinden ze het beroep dat het beste bij jou past. Wat dacht je van kattenpsycholoog, melkwegbezorger of boomchirurg? Ontdek wat jij later worden wilt in de nieuwste video van VideoLab!
Tip: Ga in de video op zoek naar alle werkbijtjes én de kerntitels van de Kinderboekenweek.
Kijk op het YouTube -kanaal van Bibliotheek Kennemerwaard.

Ben je nog geen lid van de bieb?
Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis! Schrijf je in als lid tijdens de Kinderboekenweek. Je betaalt geen inschrijfkosten en je krijgt de Kinderboekenweekkrant, boordevol interviews en stukjes over boeken en schrijvers. Met leuke spelletjes, opdrachten en een overzicht van de nieuwste kinderboeken.