CAMPERDUIN - De Plastic Soup Foundation organiseert jaarlijks de World Cleanup Day om de aarde een schoonmaakbeurt te geven. Dit jaar doet Camperduin als locatie mee: op 18 september gaan we afval opruimen op het strand. Kom je ook?

Het strand: méér natuur dan je denkt!
In meer dan 180 landen helpen mensen op 18 september tijdens World Cleanup Day aan een grote schoonmaakbeurt van de planeet. Het doel is om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen.

Camperduin zonder puin!
Het projectteam van Het Groene Strand overlegt met strandpaviljoens om hun terrassen plasticvrij te maken en creëert broedstranden voor de vogels die rust en ruimte nodig hebben voor hun nesten. Camperduin is al een eind op weg: er is een broedstrand gemaakt en er wordt gewerkt aan een strandcommunity. De strandcommunity bestaat uit vrijwilligers die afval opruimen, voorlichting geven aan strandbezoekers, monitoren en de broedstranden onderhouden. Er zijn vrijwilligers gestart met schoonmaakacties: met jutzakken, jutemmers en knijpers halen ze afval van het strand af. Het is zowel nuttig als aangenaam, want hoe fijn is het als je lekker buiten bezig bent en tegelijk zulk belangrijk werk doet?

Aanmelden doe je zo
Op zaterdag 18 september verzamelen we bij Strandpaviljoen Struin in Camperduin en gaan op zoek naar dopjes, snoeppapier, visdraad en soms héle kleine stukjes plastic. Zo zorgen we ervoor dat die in ieder geval niet meer in vogelmagen terecht kunnen komen! Help je ook mee? Meld je dan aan via www.worldcleanupday.nl. Op de kaart kan je locatie Camperduin ('Een schoon strand in Camperduin') kiezen en je gegevens invullen. Het is helaas niet mogelijk je ter plekke aan te melden. Het strand rekent op je!

Het Groene Strand is een initiatief van LandschappenNL - in Noord-Holland is dat Stichting Landschap Noord-Holland - die zich samen met Stichting Duinbehoud, IVN Natuureducatie, Vogelbescherming Nederland en Stichting ANEMOON inzet voor de natuur op het Nederlandse strand. Het project wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij.