BERGEN - Afgelopen zondagavond, 15 mei, zijn de winnaars van de 30e Coiffure Award bekend gemaakt tijdens hét kappersevenement van het jaar. Yentl van Veldhoven van RFH Kappers in Bergen Coiffure Award in de categorie ‘Consument’. Tijdens deze 30e jubileum editie van de Oscars onder de kappersprijzen ging wederom een gerenommeerde nationale en internationale jury in beraad.


EEN INTERMEZZO VAN ANTOON, EEN SPETTERENDE AFTERPARTY MET GERARD JOLING EN DJ CHRIS DELUXE EN DIONNE STAX ON STAGE!
Sinds het voorjaar van 2020 keken we er met smart naar uit om weer samen te mogen komen tijdens het feestelijke gala. Dit jaar mocht het eindelijk weer en hoe! BN’ers, journalisten, genomineerden en genodigden verschenen prachtig uitgedost op de rode loper, die voor Studio21 te Hilversum was uitgelegd.
Tijdens de Coiffure Award avond werden er maar liefst 13 Awards uitgereikt. De presentatie lag in de professionele handen van Dionne Stax, Antoon, wiens Ziggo Dome show in december al volledig uitverkocht is, zorgde voor een muzikaal intermezzo en mega artiest Gerard Joling sloot de avond tijdens de After Party in stijl af.


JULIETTE DEN OUDEN GAF DAVERENDE SHOW
Schwarzkopf Professional presenteerde haar Essential Looks collectie, ditmaal door middel van een video. Als onderbreking van de uitreiking van de awards was het podium voor Juliette den Ouden, Hairdresser of the Year 2020/21. Met haar show ‘UNITY,’ bracht zij een ode aan Afrika.

Laura van de Graaf (Schwarzkopf Professional): “Al 30 jaar bieden wij met de Coiffure Award de kappersbranche een podium om het vak op een positieve wijze bij de Nederlandse consument onder de aandacht te brengen. Deelnemers aan het event onderscheiden zich in creativiteit en tonen lef om zich met hun vakgenoten te meten. Genomineerden en winnaars laten zien wat een kwaliteit de Nederlandse kappers hebben.”

DE OVERIGE WINNAARS
Naast de onderscheiding voor Yentl van Velthoven werden er nog 12 Coiffure Awards uitgereikt. Mark van Westerop werd uitgeroepen tot ‘Hairdresser of the Year’ en won ook nog eens in de categorie ‘heren Noord’. Agnes Westerman won de eerste prijs voor de categorie ‘dames in regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel’. Bianca van Zwieten werd eerste in de categorie ‘dames in de regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland’. Voormalig Hairdresser of the Year Juliette den Ouden nam de award voor het onderdeel ‘dames in regio Noord-Holland, en Flevoland’ alsmede de ‘Pers Award’ mee naar huis. Arjan Bevers viel maar liefst driemaal in de prijzen, hij werd eerste in de categorie ‘dames in regio Noord-Brabant, Limburg en Zeeland’, de categorie ‘heren Zuid’ en ontving samen met zijn team van salon Avanti Kappers in Helmond de ‘Team Award’. Judith Jager nam de bijzondere prijs van ‘Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year’ in ontvangst en Wiardi Koopmeiners nam de Coiffure Award in de categorie ‘Young Talent’ in ontvangst. Tot slot werd Bob Jansen door de jury geprezen als in de categorie ‘Avant-Garde’.


OVER DE COIFFURE AWARD
De Coiffure Award is de belangrijkste onderscheiding binnen de nederlandse kappersbranche en wordt dit jaar voor de 30e keer georganiseerd door Schwarzkopf Professional, ondersteund door de ANKO en mediapartner Coiffure Media Group. Een nominatie voor een van de dertien categorieën is vergelijkbaar met de prestige van een Oscarnominatie; het geldt als internationaal keurmerk voor uitgesproken professioneel talent. Het winnen van een van de Coiffure Awards, uiteenlopend van Young Talent tot de ultieme Hairdresser of the Year-titel, is bepalend voor de carrière van de betreffende kapper en de reputatie van zijn of haar salon. Inzending bestaat uit een professionele fotoserie van haarmode waaruit een vakjury de finalisten selecteert. De tweede jurering ronde vindt plaats in Londen door een selectie Britse topkappers. Nadat de resultaten bij elkaar zijn opgeteld zijn alle nominaties en winnaars bekend. De winnaars van de Pers Award & Consumer Award worden door respectievelijk een persjury en het publiek gekozen. De Coiffure Award uitreiking is een groots glamour event en haartrend spektakel waar jaarlijks, normaliter, circa 1000 Nederlandse kappers en celebrities uit de mode-, beauty-, media- en muziekindustrie bij aanwezig zijn.


Bekijk de collecties van alle winnaars op coiffureaward.nl