ALKMAAR-Zwembaden mogen de deuren weer openen, en daar zijn ze bij zwemschool De Beeck Bergen maar wat blij mij. “Ik heb de kinderen echt gemist.”

Hoewel het team elkaar regelmatig spreekt en contact werd gehouden met de kinderen via social media, mist de zwemschool het lesgeven. “We hebben de kinderen en ook het lesgeven echt gemist. We zijn blij dat we de lessen straks weer kunnen hervatten!” aldus Loes Brakenhoff, hoofd zwemzaken van De Beeck Bergen.

De deuren van de zwembaden zijn weer geopend. “We starten alle lessen volgens het reguliere rooster en met de vertrouwde instructeurs. Maar we moeten ons wel allemaal aan een aantal extra regels houden,” vertelt Loes. “Vrijdag werd het protocol verantwoord zwemmen gepubliceerd. We zijn direct aan het werk gegaan om voor onze lessen de benodigde aanpassingen te maken. Voor het omkleden hebben we bijvoorbeeld een andere plek in het sportcomplex gezocht dan de kleedkamer waar we de 1,5 meter afstand niet kunnen garanderen en om drukte in zwembad De Hout te voorkomen hebben we de privé lessen tijdelijk verplaatst naar de Hoornse Vaart.”

Ook tussen instructeurs en de kinderen wordt 1,5 meter afstand gehouden. De instructeur zal lesgeven vanaf de kant. “Dat is voor onze instructeurs even wennen. Wij streven juist naar het persoonlijk contact met de kinderen. Om de kinderen goed bij de lessen te betrekken maken we gebruik van ondersteunende stuurkaarten. Dat zijn kaarten met leuke en leerzame opdrachten getekend en beschreven. Wij zijn er klaar voor, we kunnen eigenlijk niet wachten!”