ALKMAAR - Bij de start van de competitie in de 3e klasse is promovendus Alcmaria Victrix op eigen veld zonder punten gebleven. In een doelpuntrijk duel ging de ploeg van Jos Karel met 3-4 onderuit tegen VV Bergen.

De gasten uit Bergen waren met name in de eerste helft heer en meester en de thuisploeg mocht blij zijn dat het na 45 minuten slechts 0-2 stond. Djara Grootenhuis opende binnen vijf minuten de score op aangeven van Lars de Zwart en Maarten Kraak verdubbelde die score op slag van rust.

In de tweede helft vielen de doelpunten snel na elkaar. Dimaggio Senchi vond vanaf de strafschopstip de aansluting voor de Alkmaarders, maar binnen een paar minuten bracht Noah Robles de marge weer op twee. Nog geen tien minuten later profiteerde Alcmaria optimaal van enkele fouten in de Bergense defensie en was het pardoes 3-3 door treffers van Wytze Bernards en Noah van Elsas. Toch was het Bergen dat er met de volle buit vandoor ging toen invaller Stijn Vrasdonk goed anticipeerde op een pass van Kraak en doelman Wagenaar kansloos liet. Tot overmaat van ramp eindigde Alcmaria Victrix het duel ook nog eens met tien man nadat Daniel Mullen na een wilde tackle rood zag.

Komende zondag gaat Alcmaria Victrix op bezoek bij De Rijp. Bergen ontvangt dan in eigen huis Ilpendam.