AMSTERDAM - Bij de start van het nieuwe seizoen in de Eredivisie Zaalvoetbal heeft ASV Lebo op het nippertje gewonnen van het Egmondse White Stones. De Amsterdammers moesten een 1-4 achterstand ongedaan maken om in de uiterste slotfase met 5-4 te zegevieren.

De Egmonders kwamen verrassend goed voor de dag al werden zij geholpen door het feit dat Lebo-keeper Marcel Ons al na vier minuten rood zag na hands buiten het strafschopgebied. Via Tim Emmerik en Mike Twisk namen de gasten een 0-2 voorsprong. De thuisploeg kwam even terug via Noureddine Oulad ben Youssef, maar Daan Groot bepaalde de ruststand op 1-3.

In de tweede helft voerde de thuisploeg de druk vervolgens flink op, maar uit de counter maakte Emmerik zijn tweede van de avond: 1-4. Uiteindelijk werden de Egmonders toch terug gedrongen op eigen helft en sloeg de thuisploeg keihard toe via doelpunten van Rachad Madi, Omar Tissoudali 2x en Iliass Aynaou.