VENLO - AZ is ook na dit weekend de nummer drie van Nederland en heeft de druk op de nummer twee, PSV dat morgen in actie komt, weer wat opgevoerd. De ploeg van Pascal Jansen won zaterdagavond met 1-4 bij VVV-Venlo.

De Alkmaarders gingen in Noord-Limburg voortvarend van start en zeker de eerste twintig minuten was het eenrichtingsverkeer richting het Venlose doel. Jesper Karlsson beloonde dat goede spel door de bal na een kwartier prachtig in de hoek te krullen. Vanuit het niets kwam de thuisploeg echter tien minuten later op gelijke hoogte. Christos Donis kopte raak uit een vrije trap van Vito van Crooij. De 1-1 is tevens de ruststand.

Ook na de pauze kende AZ een sterke fase al werd het ook in het zadel geholpen door de thuisploeg. Hakon Evjen krijgt de bal ineens voor de voeten en maakt zo zijn eerste treffer in dienst van AZ en kort hierna gaat Christiaan Kum in de fout. De VVV-verdediger verspeelt de bal aan Myron Boadu en moet vervolgens aan de noodrem trekken. Scheidsrechter Kamphuis kan niet anders dan rood trekken voor Kum. Als Boadu vervolgens in twee instanties de 1-3 tegen de touwen schiet is de wedstrijd dan ook beslist. Kort voor tijd maakt de spits ook nog zijn tweede van de avond na goed voorbereidend werk van owen Wijndal.

VVV-Venlo - AZ 1-4 (1-1)
15. Karlsson 0-1