ALKMAAR - Waar het dit weekend meer ging over het plotselinge ontslag van hoofdtrainer Arne Slot dan over voetbal an sich, daar wist AZ op het veld de draad niet op te pakken tegen FC Groningen. Met Pascal Jansen als verantwoordelijke op de bank werd het 1-2 voor de gasten.

Na een matige openingsfase kwam de thuisploeg in de 21e minuut op voorsprong. Een corner van Midtsjö werd door Martins Indi weer in de doelmond gekopt alwaar Teun Koopmeiners de bal met het hoofd tot doelpunt promoveerde. Na een half uur kreeg ook FC Groningen zijn eerste grote kans, maar keeper Bizot wist uitstekend te keren op de poging van Strand Larsen waardoor men met 1-0 kon rusten.

AZ kreeg kort na rust wel met een tegenvaller te maken toen Midtsjö hard doorging op Balk en daarbij zijn tweede gele kaart ontving. FC Groningen gaat hierna nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en komt al dichtbij als Joosten de lat raakt. Kort hierna is het wel raak als Joosten een scherpe voorzet geeft op El Messaoudi. De aanvaller is vervolgens vijf minuten later weer de gevierde man na een vlotte aanval van de gasten. Het toch al roerige weekend eindigt ook hectisch als eerst Bruno Martins Indi eveneens zijn tweede gele kaart krijgt en in de slotfase Groninger El Hankouri direct rood ontvangt na een opstootje.