WAALWIJK - Ondanks de zorgen buiten het veld, nadat gisteren een gedeelte van het dak van het AFAS-Stadion instortte, heeft AZ binnen de lijnen gedaan wat het moest doen. Door een 0-2 zege bij RKC Waalwijk is de ploeg van trainer Arne Slot na twee wedstrijden koploper van de Eredivisie. Oussama Idrissi tekende voor beide treffers.

Na een aardige eerste helft hadden de Alkmaarders hun voorsprong al opgebouwd. In de 35e minuut krulde Idrissi de bal in de verre hoek om in de blessuretijd van de eerste helft nogmaals te scoren op aangeven van Myron Boadu.

AZ speelde vervolgens de tweede helft gecontroleerd uit tegen een RKC dat het laatste half uur met tien man speelde na een rode kaart voor Gaari.

Komende wedstrijden
AZ speelt komende week twee maal "thuis". Donderdag is FC Mariupol de tegenstander in de Europa League gevolgd door een wedstrijd op zondag tegen FC Groningen. Gezien de ontstane schade aan het stadion zullen beide wedstrijden niet in het AFAS Stadion plaats vinden. Volgens De Telegraaf gaan beide duels in het stadion van ADO Den Haag gespeeld worden, maar dit is nog niet bevestigd door de KNVB en AZ.

De wedstrijd Jong AZ-telstar die maandagavond in het stadion gespeeld zou worden is zoals verwacht verplaatst naar het AFAS-trainingscomplex in Zaanstad.