EGMOND AAN ZEE - De derby tussen Egmondia en Bergen was zaterdag in feite na 45 minuten al beslist toen de gasten ondanks een snelle achterstand een 1-3 voorsprong hadden genomen. Uiteindelijk wisten de Bergenaren met 2-5 te zegevieren.

Egmondia begon nochtans goed aan het duel en via een knappe goal van Recourt werd de ban gebroken. Helaas vergat de thuisploeg daarna te blijven voetballen en profiteerde Bergen dankbaar van slordigheden in de Egmondse defensie. De ploeg van trainer Djordi Hopman sloeg toe via doelpunten van De Zwart, Bloetjes en Robles.

Ook in de tweede helft begon Egmondia iets beter en mocht het aanspraak maken op de aansluitingstreffer. Toen dat niet lukte en Bergen uiteindelijk weer toesloeg via Vlaanderen en opnieuw Robles was het pleit beslecht. De 2-5 van Smit was slechts een doekje voor het bloeden voor de ploeg van trainer Jos Mouwes.