EGMOND AAN ZEE - Op vrijdagavond 12 januari kan op de Egmond-Pier-Expo de Beter Worden Podcast gratis worden bijgewoond. De bekende tafelgasten Laurens ten Dam en Jim van den Berg zullen onder leiding van host Stefan Bolt vooruitblikken op de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Deze bekende namen zullen zelf ook aan de start staan van de grootste strandrace van Europa op zaterdag 13 januari. Wie nog in het wiel wil starten van deze mannen, moet snel zijn. De inschrijving van de strandrace sluit maandag 1 januari.

In Sporthal de Watertoren In Egmond aan Zee vindt op vrijdagavond 12 en zaterdag 13 januari de Egmond-Pier-Expo plaats. Diverse exposanten presenteren hier de nieuwste snufjes op het gebied van fietsen en gezondheid. Onder g enot van livemuziek, een hapje en een drankje kunnen deelnemers op het terras genieten van de voorpret of de prestaties. Tevens is dit de plek waar de naar verwachting 3.000 fietsers hun stuurbordje komen afhalen voor de strandrace. De expo is gratis toegankelijk voor bezoekers.

Op vrijdagavond kan tussen 20.00 uur en 21.00 uur de Beter Worden Podcast worden bijgewoond. Bewegingswetenschapper Jim van den Berg, oud-wielerprof Laurens ten Dam en host Stefan Bolt zullen deze uitzending inzoomen op het strandracen en in het specifiek op de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Zij vertellen jou alles over hun laatste voorbereidingen en geven tips op het gebied van training, voeding en materiaal.

Inschrijving sluit 1 januari

De GP Groot Egmond-Pier-Egmond is met 3.000 deelnemers dé strandrace van het jaar in Nederland en daarbuiten. Het parcours over 38 kilometer is uitdagend en gaat over strand, door duinen, bevat obstakels en is door de wissel ende weersomstandigheden nooit hetzelfde. De strandrace is populair bij veel recreatieve fietsers, maar ook toprenners komen graag naar Egmond aan Zee. Wie nog mee wil doen op zaterdag 13 januari moet snel zijn. Inschrijven kan tot en met maandag 1 januari via www.gpgrootegmondpieregmond.nl.